Zenke, Nancy ile 2 Yıllığına Anlaştı - Son Dakika
Spor

Zenke, Nancy ile 2 Yıllığına Anlaştı

Zenke, Nancy ile 2 Yıllığına Anlaştı

Yeni sezona TFF 1.Ligde mücadele edecek olan Samsunspor'un futbolcusu Simon Zenke, Fransa'nın Nancy takımı ile 2 yıllığına anlaştı.

05.08.2012 15:05

Yeni sezona TFF 1. Ligde mücadele edecek olan Samsunspor'un futbolcusu Simon Zenke, Fransa'nın Nancy takımı ile 2 yıllığına anlaştı.

Samsun'dan ayrılmadan önce basın toplantısı düzenleyen Simon Zenke, "Samsun halkına, Samsun şehrine ve halkına teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bana burada oynama fırsatı vererek, kariyerimi ilerletmede yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum. Aynı zamanda tabi ki taraftarlara, bugüne kadar benimle çalışan bütün hocalara ve beraber forma giydiğim bütün oyunculara teşekkür ediyorum. Samsun'da 2 yıl süren bu yolculuğum sona ermiş olmasından dolayı çok üzgünüm. Ama maalesef benim açımdan bir kararın verilmesi gerekiyordu. Küçük kızıma ve nişanlıma daha yakın olmak için Fransa'yı tercih ettim" dedi.

Türkiye'yi çok sevdiğini ve en kısa sürede dönmek istediğini belirten Zenke, "Buradan ayrılışımın nedeni özellikle geçen sezon basına yansıdığı üzere hocalarla olan tartışmaları veya kulüp içersindeki sorunlar değil tamamen ailevi nedenlerden dolayı ayrılıyorum. Tartışmalar ve sorunlar elbette yaşanacaktır. Bunlar her zaman için kulüp içersinde çözüme kavuşturulur. Ama ayrılışım tamamen ailevi nedenlerdendir. Ayrıca şuandaki başkanımız Emin Kar'a çok teşekkür ederim. Çünkü gidişimde bana kolaylık sağladığı" diye konuştu.

Samsunspor taraftarının kalbindeki yerinin farklı olduğunu belirten Zenke, "Samsunspor taraftarını çok seviyorum. Taraftarlardan isteğim mevcut başkana ellerinden gelen yardımı göstersinler. Çünkü rekabetçi bir takım kurarak tekrar Süper Lige çıkmalarında takıma yardımcı olsunlar. Samsunlu işadamları da Samsunspor'a yardımcı olsunlar. Samsunspor'un başkanı Emin Kar daha önce Samsunspor'da futbol oynamış bir kişidir. Samsun'un ileri gelenlerin taşın altına elini koyup, kulübe ve başkana yardımcı olsunlar" şeklinde konuştu.

Taraftarların kendi twitter hesabına hakaret içeren mesajlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Zenke, " Twitter'de bir takım kötü mesajlar, hakaret içeren mesajlar aldım ama bunu kesinlikle Samsunspor kulübüne ve taraftarlara mal etmiyorum. Beni çok sevdiklerinden ötürü gidişimden dolayı bana karşı bir kızgınlık ve öfke duydukları için bu mesajı atmışlardır. Ben Samsunspor taraftarlarını ve taraftarlarda beni seviyor" ifadelerini kullandı.

Fransa'nın Nancy takımıyla 2 yıllık anlaşma sağladığını ifade eden Zenke, "Artık her şey bitti. Pazartesi günü kağıt işlemleri kaldı. İki kulüp aralarında anlaşarak transferi sonlandırdılar. Şu anda transfer hakkında küçük detaylar konuşuluyor. Süper Ligden birkaç takımdan teklif aldım. Türkiye'de şuanda kalmak isteseydim bunları değerlendirirdim ama bir süre küçük kızıma ve nişanlıma yakın olmak için teklifleri kabul etmedim. Türk futbolunu genel olarak beğeniyorum. Burada çok rekabetçi bir lig var. Şike olayları Türk futbolunu olumsuz yönde etkiledi ama Türk futbolu çok iyiye ve doğru yönde ilerliyor. Zaten Türk futbolunda üstteki takımlar dünyanın herhangi bir takımıyla rekabet edebilecek düzeydeler. Taraftarlar sürekli takımlarının arkasındalar" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Zenke, Nancy ile 2 Yıllığına Anlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement