Dünya Çapında 420 Milyon Kişi Internet Bağımlısı - Son Dakika
Teknoloji

Dünya Çapında 420 Milyon Kişi Internet Bağımlısı

Dünya Çapında 420 Milyon Kişi Internet Bağımlısı

Hong Kong Üniversitesi'nden gelen bir araştırma raporuna göre, dünya nüfusunun yaklaşık %6'sı Internet bağımlısı olarak saptanmış.

23.12.2014 08:54

Hong Kong Üniversitesi'nden gelen bir araştırma raporuna göre, dünya nüfusunun yaklaşık %6'sı Internet bağımlısı olarak saptanmış.

Bağımlılık sadece uyuşturucularla, alkolle veya sigarayla olmuyor. Teknoloji hızla ilerlerken kendi bağımlılıklarını da beraberinde getiriyor. Bunların arasında genel bir teknoloji ürünleri bağımlılığı, devmlı elektronik cihazları kullanma isteği, akıllı telefon bağımlılığı ve video oyunlara olan bağımlılık türleri de var.

Ayrıca her ne kadar çevremizdeki çoğu kişi bunu kabul etmese de, Internet de gerçek bir bağımlılık örneği. Ama bunu biz değil, Hong Kong Üniversitesi'nden bir araştırma raporu söylese daha inandırıcı olur herhalde. "Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking" isimli sağlık bülteninde yayımlanan araştırma endişe verici sonuçlar sunuyor.

Araştırmaya bakılırsa dünya nüfusunun yaklaşık %6'sı Internet bağımlılığının sinyallerini gösteriyor. 7 milyarlık gezegende bu oran yaklaşık 420 milyon kişiye denk düşüyor. Daha dünya nüfusunun tamamının sadece %39'unun Internet erişimi olduğunu düşünürsek, durumun vahimliği daha kolay anlaşılır herhalde.

Yapılan araştırmada, her gün çok uzun süreler ve çeşitli cihazlarda Internet servisleri ile yaşayan insanlarda, erişim engellendiğinde diğer iyi bilinen bağımlılık türlerindeki davranışlar gözlemlenmiş. Bu konuda durumu kabullenip, en büyük önlemi alan ülke Çin oldu. Çin hükümeti ülke çapında 250 adet merkezi kurup, Internet bağımlılığı hisseden gençlere psikolojik yardıma başladı.

The post Dünya Çapında 420 Milyon Kişi Internet Bağımlısı appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri

Son Dakika Teknoloji Dünya Çapında 420 Milyon Kişi Internet Bağımlısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement