Rapor: İphone 6c Bu Sene Piyasaya Çıkıyor - Son Dakika
Teknoloji

Rapor: İphone 6c Bu Sene Piyasaya Çıkıyor

Rapor: İphone 6c Bu Sene Piyasaya Çıkıyor

Tayvanlı yarıiletken tedarikçisi için yayınlanan rapor yeni iPhone modelini de ortaya çıkardı.

26.03.2015 11:17
Hasan Uğur Nayır - -

iPhone 5S'le birlikte plastik kasalı 5C piyasaya sürüldü. Genel olarak 5S'in satışları yüksek oldu, ancak 5C satışları Apple'ın beklentilerinin altında kaldı. iPhone 6 ve 6 Plus yanında plastik kasalı yeni bir iPhone da çıkmadı.


Görünüş C serisinin bir daha gün ışığı görmeyeceği yönünde. Fakat bir süre önce çıkan söylentiler 6C'nin yolda olduğunu ileri sürüyor. Bununla birlikte Digitimes'ın bomba raporu da 6C'yi işaret ediyor. Hikayeye birlikte bakalım.


TSMC bilmecesi


Endüstri kaynaklarına dayandırılan taptaze rapora göre TSMC, 4 inç'lik iPhone 6C için 20 nm süreciyle, 6S modellerine (Bir kısmı için) 16 nm FinFET süreciyle işlemci üretecek. Kaynak ayrıca TSMC'nin 2015'in 2. yarısından itibaren Apple'ın başlıca yonga tedarikçisi olmaya devam edeceğini belirtiyor.


Gözlemcilere göre TSMC tüm zamanların en çok satan iPhone modellerinin işlemcilerinde tek tedarikçi konumunda bulunuyor. 6 ve 6 Plus modeli için olan güçlü talep 20 nm teknolojisiyle üretilen yonga siparişlerini de arttırdı. TSMC bu sene başlarında rekor gelir raporu yayınlamıştı. Mevsimsel faktörlere rağmen gelirler yükselecek gözüküyor. İsimsiz kaynak TSMC'nin 20 nm sürecindeki iş büyümesinin 2015'in 2. yarısında da devam edeceğine inanıyor.


Giriş seviyesine hitap edecek olan iPhone 6C 400-500 arasında fiyat etiketi ile satışa sunulacak. Cihazın ilk yılında 10-20 milyon üniteye ulaşması bekleniyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Rapor: İphone 6c Bu Sene Piyasaya Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement