Ronaldo -200 Derecelik Odada Formunu Koruyor - Son Dakika
Teknoloji

Ronaldo -200 Derecelik Odada Formunu Koruyor

Ronaldo -200 Derecelik Odada Formunu Koruyor

Real Madrid'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, formunu, evine yaptırdığı -200 derecelik buz odasına girerek koruyor. Ronaldo, haftada bir kendini...

23.10.2013 18:30

- Dünyanın en iyi futbolcularından Cristiano Ronaldo'nun gençlik ve başarı sırrı çözüldü. Real Madrid'de 210 karşılaşmada 214 gol atıp, 49 asist yapan Portekizli yıldızın kendisini dondurduğu ortaya çıktı. Bugüne kadar fiziksel özellikleri defalarca incelenen ve bilimsel yönden ele alınan Ronaldo'nun evine Kriyoterapi (buz tedavisi) adı verilen bir uygulama için 45 bin euro değerinde, -200 dereceye ulaşan bir buz odası yaptırdığı bildirildi.

Hücrelerini yeniliyor

Haftada bir kez bu odaya giren Ronaldo, burada 2-3 dakika kalarak hem formunu koruyor hem de kan dolaşımının hızlanmasını sağlıyor. Eksi 200 derecede hücrelerin öldüğü, hastalıklı dokuların yok olduğu belirtilirken; Kriyoterapi sayesinde Ronaldo'nun dirileştiği, enerjisini artırdığı vurgulanıyor.

Kriyoterapi nedir?

Hipokrat zamanından beri uygulandığı belirtilen Kriyoterapi, dondurma, kar ya da soğuk tedavisi olarak biliniyor. Soğuk etkisiyle hücre içindeki ve dışındaki saf su buz kristalleri haline getirilerek hücre öldürülüyor. Yöntem, Kriyokoter adlı aletlerle uygulanıyor.

Kaynak: Sabah

Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Ronaldo -200 Derecelik Odada Formunu Koruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement