Yeni Macbook Paramparça! - Son Dakika
Teknoloji

Yeni Macbook Paramparça!

Apple'ın yeni MacBook'unu da parça parça ettiler, acı gerçekleri ortaya çıkarttılar!

18.04.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple'ın yeni Retina MacBook'ları, iFixIt tarafından incelendi ve ortaya tek bir sonuç çıktı: Apple, yeni bilgisayarlarının bizler tarafından tamir edilmesini veya yükseltilmesini istemiyor.

En son MacBook'u dikkatle parçalarına ayıran iFixIt, çalışmasıyla ilgili . Siteye göre MacBook Retina, normal tornavidalarla açılmayan, özel Apple vidalarıyla dolup taşıyor (iFixIt teknisyenleri 86 adet pentalobe vida saymış). Bunun yanında çeşitli bileşenlerin ve donanımların anakarta yapıştırılmış olması, notebook'u kurcalamayı imkansız hale getiriyor.

apple, macbook, retina, ifixit

RAM ve flaş sabit diskin anakarta lehimlendiği bilgisayarda sökebileceğiniz herhangi bir donanım bulunmuyor. Apple, yeni MacBook'unda yapıştırıcıdan sıkça faydalanmış: Pil paketi ve trackpad, yerine yapıştırılan bileşenler arasında.

apple, macbook, retina, ifixit

Yeni Retina MacBook, iFixIt'ten 1/10 onarılabilme puanı alıyor. Bu puan genellikle tamir edilmesi imkansız cihazlarla anılıyor. Bu arada iFixIt'in Apple'ın üçüncü parti tamircilerle ilgili politikalarını daha önce yüksek sesle eleştirdiğini hatırlatalım. Siteye göre Apple, sistemlerin kullanıcılar tarafından yükseltilmesine engel olup, eski donanımların çöpe atılmasına yol açıyor.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Yeni Macbook Paramparça! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement