18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü dolayısıyla Gölbaşı ilçesinde de tören düzenlendi.

18.03.2015 13:49

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü dolayısıyla Gölbaşı ilçesinde de tören düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Kaymakam Şahin Aslan, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Uğur Avcı, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çanakkale şehitlerini rahmetle andıklarını belirten Kaymakam Aslan "Çanakkale zaferi ve destanı bu milletin kendisidir. Yani sizsiniz. Söz konusu vatan olunca gerisi teferruattır. Bunu tarihte gösterdik. Gerektiği zaman bu millet her zaman gösterebilir" dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay da Çanakkale Savaşının destan olduğunu belirterek, "Çanakkale Zaferini bir savaş olarak görmüyoruz. Kurtuluş Savaşımız gibi bir destan olarak görüyoruz. Destanlar topyekün yapılır. Biz belediye olarak Çanakkale ruhunu gençlerimize aşılamak için Çanakkale'ye geziler düzenliyoruz. Çanakkale'ye gitmek isteyen Gölbaşı'lı hemşerilerimizin hepsini bu sene Çanakkale'ye götüreceğiz" ifadesini kullandı.

Daha sonra ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen resim, ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir ve lise öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Etkinlik, Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı sinevizyon gösterisi ve öğrencilerin sunduğu oratoryonun ardından son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika


Advertisement