Açıksaray, Ziyaretçilerini Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Açıksaray, Ziyaretçilerini Bekliyor

Gülşehir Belediyesi, Açıksaray ören yerini daha çok turistin ziyaret etmesi amacıyla çalışmalar yapıyor.

04.01.2016 13:07

Gülşehir Belediyesi, Açıksaray ören yerini daha çok turistin ziyaret etmesi amacıyla çalışmalar yapıyor.

Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binlerce yıldır birçok devlete ev sahipliği yapmış Açıksaray'da tarihin derin izlerinin olduğuna işaret ederek, "Açıksaray'ı yeterince tanıtıp daha çok turist gelmesini sağlayabilirsek ilçemize de önemli katkıları olacaktır" dedi.

Açıksaray'a gelecek turistlerin artış göstermesiyle ilçedeki St. Jean ve Aziz Dimitris Kiliseleri'nin de ilgi görebileceğini kaydeden Arısoy, "Buraya Lidyalılar, Firikyalılar, Romalılar, Bizanslılar, 1071'de Alpaslan'ın Anadolu'ya girmesiyle Türkler, daha sonra Horasan'dan dini kavimler yerleşmiş. Tarihin her döneminden derin izlerin olduğu bir alan" diye konuştu.

Arısoy, şöyle devam etti:

"Gülşehir Kapadokya yöresinin en çok ören yerine sahiptir. Açıksaray'ın tarihi milattan önce 5 bin yılına kadar uzanmaktadır. Burası Gülşehir turizm potansiyelini öne çıkartacak doğa harikası bir yerdir. Gülşehir yalnızca Açıksaray'la değil bunun yanında St. Jean Kilisesi ve Aziz Dimitris Kilisesi, Büyük ve Küçük Kalesiyle gerçekten bir doğa harikasıdır. Gülşehir gerçekten harika bir yer, herkesi buraya davet ediyoruz."

İlçeye gelecek turistleri ağırlayabilmek amacıyla sosyal tesis ve oteller yaptırılması için de hazırlıklara başladıklarını ifade eden Arısoy, Kapadokya'ya gelen yabancı turistleri, en az bir gece Gülşehir'de ağırlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Açıksaray, Ziyaretçilerini Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement