Adıyaman Sağlık Müdürü Dr. Taş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Sağlık Müdürü Dr. Taş Açıklaması

Adıyaman İl Sağlık Müdürü Dr.

02.01.2012 16:40

Adıyaman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş, dünyada tek etkene bağlı olan ve tedavi edilebildiği halde en çok ölüme neden olan hastalığın verem olduğunu bildirdi.

Dr. Taş, yaptığı açıklamada, 1-7 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek olan

'Verem Savaş ve Propaganda Haftası' kapsamında verem hastalığı konusunda toplumu bilgilendirerek, hastalığa karşı her kesimin dikkatini çekmeyi hedeflediklerini belirtti.

Dünyada her yıl 9 milyon kişinin verem hastalığına yakalandığını ifade eden Dr. Taş, şu bilgileri verdi:

"Dünyada her yıl yaklaşık 9 milyon kişi verem hastalığına yakalanmakta ve yaklaşık 1.7 milyon insan buna bağlı olarak ölmektedir. Dünyada tek etkene bağlı olan ve tedavi edilebildiği halde en çok ölüme neden olan hastalık veremdir. Tedavi görmemiş verem hastalarının öksürük, aksırık, hapşırma ile solunum yoluyla dışarıya attığı mikroplu havanın solunmasıyla hastalık bulaşır. Tedavi edilmeyen her hasta 10-15 kişiye hastalığı bulaştırmaktadır. Bulaşma en çok hasta ile yakın temasta kalan aile bireyleri ve yakın çalışma arkadaşları arasında olur. Tedavi edilen hastalar da 2-3 hafta sonra bulaşıcılık büyük oranda yok olur."

İl Verem Savaş sorumlusu Dr. Bülent Hazan ise hastalığın en çok akciğer olmak üzere bütün organlarda oluşabildiğine vurgu yaptı.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman Sağlık Müdürü Dr. Taş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement