Antep Fıstığı Üreticilerine Eğitim - Son Dakika
Yerel

Antep Fıstığı Üreticilerine Eğitim

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Antep fıstığı üreticilerine yönelik, "Antep Fıstığı Budama ve Zararlılarla Mücadele" konulu eğitim düzenledi.

02.10.2015 16:38

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Antep fıstığı üreticilerine yönelik, "Antep Fıstığı Budama ve Zararlılarla Mücadele" konulu eğitim düzenledi.

GTB, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Antep fıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğiyle, Karkamış Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitime Karkamış, Nizip ve Oğuzeli ilçelerinden çok sayıda çiftçi katıldı.

GTB Genel Sekreter Vekili Özgür Bayram, buradaki konuşmasında, borsa olarak Antep fıstığı üretiminin ve veriminin arttırılmasına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Antep fıstığının budanması ve bahçenin sürülmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler veren Ziraat Yüksek Mühendisi Kurban Nedret ise çiftçilere çeşitli ikazlarda bulundu.

Fıstık ağaçlarının bazı bölgelerde çok erken budandığını ve bu durumun ağaca ciddi zararlar verdiğini kaydeden Nedret, "Antep fıstığının dalı sallandığında üzerindeki yaprakların yüze 70-80'ni yere dökülüyorsa o zaman budama zamanı gelmiş demektir. Aksi takdirde yapılan tüm budamalar erken budamadır ve ağacın güçsüz kalmasına ve zayıflamasına neden olur" diye konuştu.

Eğitim soru cevap bölümüyle devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antep Fıstığı Üreticilerine Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement