Aşdağul Beldesinde Seçimlerin Tekrarlanması Kararı - Son Dakika
Yerel

Aşdağul Beldesinde Seçimlerin Tekrarlanması Kararı

Aşdağul Beldesinde Seçimlerin Tekrarlanması Kararı

Çorum Ortaköy'e bağlı Aşdağul beldesinde belediye başkanlığı seçimleri geçersiz oyun sayılması nedeniyle iptal edildi.

02.04.2014 10:09  Güncelleme: 10:04

Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul beldesinde geçersiz bir oyun sayılması ve bu oyun hangi partiden düşülmesi gerektiğini ilçe seçim kurulunun karar verememesi üzerine belediye başkanlığı seçimleri iptal edildi.

AK PARTİ İTİRAZ ETTİ

AA muhabirinin İlçe Seçim Kurulu yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Aşdağul beldesinde 30 Mart'ta yapılan seçimlerin ardından AK Parti İl Başkanlığı'nın sonuca itirazı üzerine, belediye başkanlığı için kullanılan oylar sayıldı.

TUTANAK TUTULDU

Yapılan inceleme sonucunda, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için hazırlanan oy pusulalarının bulunduğu zarflardan birinin içerisinden, bir mahallenin muhtar adayının oy pusulasının çıktığı, sandık kurulunun da söz konusu durum hakkında tutanak tanzim ettiği belirlendi.

CHP BİR OY FARKLA KAZANMIŞTI

Belediye başkanlığı seçiminde, CHP adayı Dursun Uzunca'nın 596, AK Parti adayı Mehmet Çelik'in ise 595 oy aldığını göz önünde bulunduran seçim kurulu, geçersiz sayılması gereken oyun, hangi partiden düşülmesi gerektiğinin tespit edilememesi üzerine, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Fatih Karaca başkanlığında toplantı yapıldı.

SEÇİM TEKRARI

İtirazların da değerlendirildiği toplantıda, belediye başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesine karar veren kurul, Aşdağul beldesinde belediye başkanının belirlenmesi için seçimin 1 Haziran'da tekrarlanmasını kararlaştırdı.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, itirazları üzerine ilçe seçim kurulunun, Aşdağul Beldesi'ndeki seçimleri iptal ettiğini söyledi.

Ceylan, Sungurlu'da belediye başkanlığı, İskilip ve U.dağ ilçelerinde ise il genel meclisi seçimi sonuçlarına da itiraz ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aşdağul Beldesinde Seçimlerin Tekrarlanması Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement