Badem Üreticileri Bilinçleniyor - Son Dakika
Yerel

Badem Üreticileri Bilinçleniyor

Badem Üreticileri Bilinçleniyor

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kahta Badem Yetiştiricileri Birliği ve özel bir firma tarafından üreticiler bilinçlendiriliyor.

21.01.2015 10:39

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Kahta Badem Yetiştiricileri Birliği ve özel bir firma tarafından üreticiler bilinçlendiriliyor.

Kahta ilçesinde bir otelde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında badem üreticilerine yönelik bademin bakımı ve beslenmesi konusu anlatıldı.

Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Cevdet Pilar, badem üretiminde önemli bir yer ve potansiyele sahip olan Kahta ve Adıyaman'da, badem üretimindeki kaliteyi arttırmak ve bölgede yetişen bademin marka haline gelmesi için büyük çaba sarf ettiğini belirtti.

Firmanın Teknik Müdürü Ziraat Mühendisi Hayati Aslan, patentli gübrelerde kaliteyi ve yüksek verimi üreticilerin hizmetine sunmak ve bu konuda üreticileri bilgilendirmek için böyle bir toplantıya katıldığını belirtti.

Kahta Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fahri Can toplantının önemine vurgu yaparak, "Yeni nesil teknoloji ile sıvı patentli Amerikan gübreleri damlama ve yaprak gübre ile ilgili çok güzel bilgiler paylaşıldı. Böyle toplantılarla üreticilerimiz daha çok bilinçleniyor. Toplantıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kahta Badem Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sena Yıldırım ise konuşmasında, amaçlarının bademde verim ve kaliteyi arttırmak olduğunu vurguladı.

Toplantıya, Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Cevdet Pilar, Kahta İlçe Tarım Müdürü Fahri Can, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, Kahta Badem Yetiştiricileri Birliği Başkanı M. Sena Yıldırım, Hekimoğlu Kimyevi Mamüller Şirketi Genel Müdürü Enis Hekimoğlu ve üreticiler katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Badem Üreticileri Bilinçleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement