Doğa Severler Permakültür İçin Tepebaşı'nı Seçti - Son Dakika
Yerel

Doğa Severler Permakültür İçin Tepebaşı'nı Seçti

Doğa Severler Permakültür İçin Tepebaşı\'nı Seçti

Sürdürülebilir tarım olarak tanımlanan permakültür çalışmaları için doğa dostları çalışma alanı olarak Tepebaşı’nı tercih etti.

10.07.2016 12:23

Sürdürülebilir tarım olarak tanımlanan permakültür çalışmaları için doğa dostları çalışma alanı olarak Tepebaşı'nı tercih etti.

Doğadaki insan yerleşimlerini, doğal ekosistemlerden örneklenen ziraat uygulamaları ve sürdürülebilirlik görüşüne göre uygulayan bir ekolojik tasarım anlayışı olan permakültür çalışmaları için Tepebaşı'nı tercih eden doğa severler; eğitmen Emet Değirmenci eşliğinde çalışmalarını sürdürerek sunumlarını gerçekleştirdi.

Tepebaşı Belediyesi Esentepe Çocuk Sanat Merkezi yanında oluşturulan alanda uygulamalı atölye çalışmalarını gerçekleştiren 32 kişilik grup daha sonra 5 kişilik ekipler halinde sunumlarını hazırladı. Atık üretmeme, su tasarrufu, yağmur ve sis hasadı, sel suyu ile sulama ve gölet oluşturma, micro iklim, bitkiler arası kültür alışverişi ve yaban yaşamı hakkında çalışan gruplar Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür Merkezi'nde sunumlarını gerçekleştirdi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'ın da izlediği sunumlar sonunda katılımcılar kurs belgelerini aldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğa Severler Permakültür İçin Tepebaşı'nı Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement