Dünya Meteoroloji Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Meteoroloji Günü

Silifke ilçesinde anasınıfı ve ilkokul öğrencileri, Dünya Meteoroloji Günü nedeniyle meteoroloji müdürlüğünü ziyaret etti.

26.03.2015 15:44

Silifke ilçesinde anasınıfı ve ilkokul öğrencileri, Dünya Meteoroloji Günü nedeniyle meteoroloji müdürlüğünü ziyaret etti.

Silifke Meteoroloji Müdürü Sıddık Şen, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, öğrencilere iklim bilgisi ve meteorolojinin işleyişi hakkında bilgi verildiğini söyledi.

Enerji, savunma, ulaştırma, tarım ve sağlık gibi birçok alanda meteorolojik değerleri paylaştıklarını ifade eden Şen, şöyle konuştu:

"Meteoroloji müdürlüğümüzden, bölgenin hava durumunu en iyi şekilde aktarmak için rüzgar hızı ve yönü, hava sıcaklığı, doyma noktası sıcaklığı, nem, hava basıncı, yağış miktarı ve cinsi, görüş uzaklığı, kar kalınlığı, küresel güneş radyasyonu, direk güneş radyasyonu, güneşlenme süresi, toprak sıcaklığı, ozon ve UV-B ile hali hazır hava durumu ölçümü yapıyoruz."

Ziyaretin ardından Şen, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Belediye Başkanı Mustafa Turgut ve Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ali Özcan ile öğretmen ve öğrenciler, müdürlüğün bahçesine fidan dikti. Daha sonra öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Meteoroloji Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement