Erzurum Barosu'ndaki İstifalar - Son Dakika
Yerel

Erzurum Barosu'ndaki İstifalar

Erzurum Barosu\'ndaki İstifalar

Erzurum Barosu'ndan istifa eden yönetim kurulu üyeleri basın toplantısı düzenledi.

09.11.2013 17:45

Erzurum Barosu'ndan istifa eden yönetim kurulu üyeleri basın toplantısı düzenledi.

Avukatlardan Hakan Dişkeser, avukatlık bürosunda istifa eden 7 arkadaşıyla yaptığı açıklamada, istifa gerekçelerini anlattı.

Dişkeser, kendisiyle beraber Osman Akın, Ferhat Yıldırım, Tekin Koçak, İbrahim Küçükoğlu, Yılmaz Gökhan Büyüksoy ve Mehmet Ali Sarı, Tuğba Yılmaz'ın da baro yönetiminden ayrıldığını vurguladı.

Baroda, hukuk dışı uygulamaların olduğunu ileri süren Dişkeser, istifalarının da yine hukuk dışı bir eylem olarak nitelendirilemeyeceğini ifade ederek, kararlarının bir yıl boyunca süren yönetim kurulu üyelikleri sırasında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle alındığına dikkati çekti.

Mevcut başkanın istifalarını kendi başarısı gibi gösterme çabası içerisinde olduğunu savunan Dişkeser, şöyle devam etti:

"Bizler istifa dilekçemizi ve içeriğini sadece meslektaşlarımızla paylaşmamıza rağmen gelinen nokta itibarıyla bunu kendi başarısı gibi gösterme çabası içinde olan baro başkanı, baronun iç meselesini kamuoyuyla paylaşmıştır. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz ve meslektaşlarımıza karşı sorumluluklarımız dolayısıyla yönetimdeki hukuksuzluğa göz yumamadık. Baromuzu ne bir siyasi partinin ne de bir felsefi düşüncenin ön veya arka bahçesi yapmadık." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum Barosu'ndaki İstifalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement