Eski PTT Binası Uygulama Oteli Oluyor - Son Dakika
Yerel

Eski PTT Binası Uygulama Oteli Oluyor

Mardin eski PTT binasının, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Uygulama Oteline dönüştürülmesi için Artuklu Üniversitesi tarafından başlatılan restorasyon ve tadilat çalışmaları devam ediyor.

03.01.2012 12:28

Mardin eski PTT binasının, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Uygulama Oteline dönüştürülmesi için Artuklu Üniversitesi tarafından başlatılan restorasyon ve tadilat çalışmaları devam ediyor.

Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokuluna uygulama alanı olarak tahsis edilen ve 1890 yılında Mimarbaşı Sarkoz Lole tarafından yapılan tarihi binanın, PTT Genel Müdürlüğünden 10 yıllığına kiralandığını, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Uygulama Oteline dönüştürülmesi için çalışmaların devem ettiğini belirtti.

Turizm ve eğitimin birleştirilerek, turizmin sahip olduğu potansiyelin daha da gelişmesinde üniversite olarak büyük katkılar sunacaklarını anlatan Prof. Dr. Omay, şöyle dedi:

"Gittikçe gelişme gösteren turizm sektörünün, kadim medeniyetlerin birikimlerini taşıyan Mardin'de sosyo-ekonomik gelişime katkıda bulunması için üniversite olarak sürekli gayret içindeyiz. Bu çalışmayla şehir turizmine katkı sağlayıp, turizm olgusu ile ilgili sosyal farkındalık yaratma çabasındayız. Bina 143 metrekare kapalı ve 517 metrekare açık alana sahip. Butik otel tarzında, öğrenciler için uygulama alanı olarak faaliyete başlayacak olan bu tarihi yapıyla, şehrin ayrılmaz bir parçası olan Artuklu Üniversitesinin şehirle bütünleştiğinin de bir göstergesidir.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu için gelişen turizm sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda iyi eğitilmiş personel yetiştirmek hedefiyle yurt dışından iki öğretim üyesini kadromuza kattık. Bu yılın sonlarına doğru hizmete açılacak uygulama otel dokuz oda, bir restoran ve iki idari birimden oluşmaktadır."

- MARDİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski PTT Binası Uygulama Oteli Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement