Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Bursa'da - Son Dakika
Yerel

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Bursa'da

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Barajı kaldırmıyor musunuz? Siz bilirsiniz.

21.02.2015 22:39

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Barajı kaldırmıyor musunuz? Siz bilirsiniz. Kimse, başta biz olmak üzere, size barajı kaldırın diye yalvar yakar olmadık. Olmayız da çok şükür" dedi.

Yıldırım ilçesinde bir düğün salonunda HDP Bursa teşkilatının düzenlediği konferansta konuşan Yüksekdağ, AK Parti hükümetine yüzde 10 barajı üzerinden eleştiride bulundu.

Genel seçimlere parti olarak gireceklerini söyleyen Yüksekdağ, "Barajı kaldırmıyor musunuz? Siz bilirsiniz. Kimse, başta biz olmak üzere, size barajı kaldırın diye yalvar yakar olmadık. Olmayız da çok şükür. Biz hiçbir zafer kazanırken yalvar yakar kazanmadık. Hiçbir başarıyı rica minnet elde etmedik. Her kazandığımızı söke söke, kanımızla terimizle kazandık. Madem barajı kaldırmıyorsunuz, Türkiye siyasi tarihine barajın enkazı altında kalan bir hükümet olarak geçeceksiniz" şeklinde konuştu.

Siyasi iktidarın eski düzenini korumak için can havliyle çırpındığını ileri süren Yüksekdağ, " Hükümet, Türkiye halklarının sesini duymadığı müddetçe demokrasi taleplerini, barış, özgürlük, eşitlik taleplerini duymazdan geldiği müddetçe bu yazgıdan kurtulamayacak. Bu düzen, baraj, gençliğin bu devrimci enerjisiyle aşılacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Bursa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement