Karaman Emniyetinden Kamyon Şoförlerine Eğitim - Son Dakika
Yerel

Karaman Emniyetinden Kamyon Şoförlerine Eğitim

Karaman Emniyet Müdürlüğü, Kamyon Sürücülerine Eğitim Verdi

25.01.2011 17:17

Karaman Emniyet Müdürlüğü, kamyon sürücülerine eğitim verdi.

Karaman Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Bölge Trafik Şube Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda kamyon şoförlerine verilen eğitimde yaptığı konuşmasında, 'Trafik kurallarının tamamı uzun tecrübeler sonucu ortaya çıkmıştır' dedi.

Kamyon sürücülerine en çok takograf uygulamasında trafik cezası kesildiğini ve onları bu konuda bilgilendirmek için bu eğitimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Sönmez, şunları kaydetti:

'Kurallar bizler içindir. Kurallara uyulmadığında neler yaşandığını görmekteyiz. Sizler devamlı yollarda olan insanlarsınız. Evinize sağ salim dönmeniz çok önemli. Şunu unutmamak lazım. 90 süratle gidebileceğiniz bir yere, 120 sürat ile giderseniz, aradaki fark 10 dakikadır. Bunun için risk almaya gerek yok. Ceza her zaman ikinci planda. Takograf cihazı siz şoförleri her zaman denetleyen bir cihaz. Mutlaka takograf kullanın.'

Bazı alışkanlıkların edinilebilmesi için aralıksız eğitim çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Sönmez, '4 gün boyunca bu salonda şoförlerimize takograf eğitimi vereceğiz. Bugün 40 kişiye 4 saat eğitim veriyoruz. 40'ar kişilik gruplar halinde devam edecek' diye konuştu.

Eğitim toplantısına 40 kamyon sürücüsü katıldı. Program sonunda Sönmez, Bölge Trafik Şube Müdürlüğü inşaatının bakım ve onarımındaki desteklerinden dolayı iş adamı Ahmet Harani'ye teşekkür plaketi verdi.

(ÇE-FTA-MAT) - KARAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karaman Emniyetinden Kamyon Şoförlerine Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement