Kaymakamın Vatandaşı Darp Ettiği İddiası - Son Dakika
Yerel

Kaymakamın Vatandaşı Darp Ettiği İddiası

Ergani Kaymakam Eşref Yonsuz, geçen hafta bir vatandaşı darp ettiğine yönelik iddiaları yalanlarken, Cumhuriyet Başsavcılığı'na konuya ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

25.06.2015 15:06

Ergani Kaymakam Eşref Yonsuz, geçen hafta bir vatandaşı darp ettiğine yönelik iddiaları yalanlarken, Cumhuriyet Başsavcılığı'na konuya ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Yonsuz, yaptığı yazılı açıklamada, geçen hafta Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfını ziyaret ettiği esnada İ.S'yi darp ettiğine yönelik yayımlanan haberlerin asılsız olduğunu belirtti.

Konunun açıklığa kavuşması açısından açıklama yapma gereği duyduğunu vurgulayan Yonsuz, şu ifadelere yer verdi:

"Ziyaretim esnasında İ.S.e etrafı rahatsız edecek şekilde ve hakaretvari konuşunca odaya aldım. Odadaki 6-7 vakıf personelini işaret ederek 'Bunlar hepsi hırsızdır, bunlar benim paramı çalmışlar.' deyince personele hakaret edemeyeceğini söyledim. Aynı lafları tekrarlayınca tutanak tutturacağımı söylememe rağmen yine yüksek sesle etrafı rahatsız edecek şekilde hakaretlerine etti. Tatsızlık yaşanmaması için kolundan tutup odadan dışarıya çıkarttım ve görevli personele vatandaşı dışarıya çıkartmalarını söyledim. Benim vatandaşı darp ettiğim iddiası iftiradan ibarettir."

Bazı medya organlarında çıkan haberlerde  söz konusu şahsa "Allah'ın Kürdü" dediği yönündeki iddianın da mesnetsiz olduğunu aktaran Yonsuz, şunları kaydetti:

"Olayın tamamı tüm çıplaklığıyla görüntü ve ses kayıtlarında mevcut olup, vatandaşın morarmış olarak gösterdiği karnına temasım bile söz konusu değildir. Benim Van'lı olmam ve şahsın bahsettiği hastane raporunu 1 gün sonra almış olması olayın kötü bir kurgu ve senaryo olduğunu göstermesi açısından yeterlidir."

Yonsuz, İ.S hakkında "vakıf personeline hakaret ve şahsına iftira" ettiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaymakamın Vatandaşı Darp Ettiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement