Pehlivanlar Kartepe'de Buluşacak - Son Dakika
Yerel

Pehlivanlar Kartepe'de Buluşacak

Pehlivanlar Kartepe\'de Buluşacak

Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin rövanşı niteliğindeki Kartepe 10.Geleneksel Hergeleci İbrahim Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri Cumartesi günü Hergeleci İbrahim Er Meydanı'nda saat 16.00'de başlayacak.

07.08.2013 11:42

Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin rövanşı niteliğindeki Kartepe 10. Geleneksel Hergeleci İbrahim Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri Cumartesi günü Hergeleci İbrahim Er Meydanı'nda saat 16.00'de başlayacak. Bu yılki güreşlerde aralarında ünlü başpehlivanların bulunduğu 30 baş pehlivan, 34 başaltı güreşçi ve diğer boylarda toplam 500 güreşçi kıspet giyecek.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, tüm güreş severleri bu yıl onuncusu kutlanacak organizasyon olan Kartepe Geleneksel Hergeleci İbrahim Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında bayramın üçüncü günü Kartepe Belediyesi Hergeleci İbrahim Er Meydanı'nda yapılacak güreşlere davet etti.

Hergeleci İbrahim Er meydanında Gerçekleştirilecek olan Kıran kırana olacağı güreşlere tarihi Kırkpınar güreşlerinde üçüncü kez birinci olarak Altın Kemer sahibi olan Ali Gürbüz de kıspet giyecek. 2009 yılında ilk başpehlivanlığa çıktığında da Kartepe Güreşlerinde boy gösteren Gürbüz'ün Kartepe 10. Geleneksel Hergeleci İbrahim Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri'nde de birincilik kürsüsünü kimseye kaptırmak istemediğini

Kartepe Belediyesi 10. Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri'nde kıspet giyecek başpehlivanlar arasında Ali Gürbüz, Mahmut Kavakçı, Abdullah Kaçmaz, Serhat Gökmen, Mehmet Yeşil, Gökhan Arıcı, Ali Güngör Ekin, Ahmet Kavakçı, Ekrem Yavuz, Ali Rıza Kaya, M. Kemal Karaboğa, Ömer Aslantaş, Ziya Ünlü, Savaş Yıldırım, Eyüp Ünlü, Reşat Turgut, Sezgin Yüksel, Arif Akın, Murat Aydoğdu, Erkan Ertan, Kaan Kaya, Şükrü Kazan, Murat Hikmet, Osman Özgün, Ramazan Yarar, Burhan Şahin, Mustafa Başdemir, Osman Erdoğan, Fatih Koyuncu, Ünal Kahraman, Mahmut Kahveci, Süleyman Aykırı, Nuri Zengin, Hasan Gündoğdu, Mehmet Selvi, Hüseyin Çetin yer alıyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pehlivanlar Kartepe'de Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement