Posof'ta Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Posof'ta Kutlu Doğum Haftası

Posof\'ta Kutlu Doğum Haftası

Ardahan’ın Posof ilçesinde de Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

17.04.2014 09:48

Ardahan'ın Posof ilçesinde de Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Merkez camisinde Kuran ve mevlit ile başlayan Kutlu Doğum Haftası, Posof'un nüfusu kalabalık köyleri olan Süngülü, Çayırçimen, Türkgözü ve Kol köyünde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Öğrenciler arasında hafta ile ilgili şiir ve kompozisyon yarışması yapıldı. Dereceye giren öğrencilerin genellikle kız öğrenciler olması dikkatlerden kaçmadı.

Haftanın son programı ise ilçe merkezinde ki düğün salonunda yapıldı. Posof kaymakamlığı ve ilçe müftülüğü tarafından düzenlenen konferans saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından Kuran tilavetiyle başladı. İlçe müftüsü Ali Çetin in açılış konuşmasından sonra günün hatibi sahneye davet edildi.

Konferansın hatibi Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Fatih Mehmet Aydın, Hz. Peygamber, Din ve samimiyet konusunu konferansa katılanlara anlattı.

Düğün salonunu tıklım tıklım dolduran cemaatin bayanlar bölümü erkekler bölümünden iki kat daha kalabalık olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Posof İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sunduğu ilahiler ve okunan şiirlerle cehalet dönemini anlatan piyes ise salondakiler tarafından sürekli alkışlandılar.

Program sonunda şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada dereceye giren kız öğrencilerin erkek öğrencilerden fazla olmaları da dikkatlerden kaçmadı. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Posof'ta Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement