Sakarya'daki Sağanak - Son Dakika
Yerel

Sakarya'daki Sağanak

Sakarya'da dün akşamdan itibaren etkili olan sağanak nedeniyle kent merkezinde su birikintileri oluştu.

30.09.2015 14:29

Sakarya'da dün akşamdan itibaren etkili olan sağanak nedeniyle kent merkezinde su birikintileri oluştu. Bazı ilçelerde su baskınları nedeniyle tarım arazileri zarar görürken, Kaynarca'daki iki okulda eğitime ara verildi.

Kaynarca ilçesi Büyükyanık Mahallesi'nde sağanak sonucu Değirmengözü Deresi taştı. Kaynarca- Karasu karayolu, taşkından ulaşıma kapandı.

Yağışlar nedeniyle başta Kayacık, Kulaklı, Büyükyanık, Uzakkışla olmak üzere çevre mahallerde oturan öğrenciler okullarına gidemedi. Binalarını su basması nedeniyle Yeşilova ve Büyükyanık ilkokullarında eğitim öğretime bugün ara verildi.

Tarım alanlarının da zarar gördüğü ilçede, bir köpek sulara kapıldı.

Sel yaşanan mahallerde incelemede bulunan Kaynarca Kaymakamı Kemal Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zongildik Köprüsü'nün kapandığını, Kayacık-Büyükyanık mahalleleri arasındaki bazı ev ve çiftliklerin selden etkilendiğini söyledi.

Tedbir amacıyla Karasu yolunun trafiğe kapatıldığını dile getiren Şahin, "Yeşilova ve Büyükyanık mahallelerindeki okullarımızı eğitime bir günlüğüne kapattık. Diğer okullarımızda eğitim öğretim devam ediyor. Çok şükür, bir yaralanma ve can kaybımız yok" dedi.

Büyükyanık Mahallesi Muhtarı Şaban Çimen, derenin taşması nedeniyle mahalleye ulaşımın kesildiğini anlattı.

Mahalledeki tarım arazilerinin su altında kaldığını belirten Çimen, "Vatandaş mağdur. Tarlalar, mısırlar, su altında. Vatandaş bitti, yapacak bir şeyi de yok. Okullar tatil oldu. Servis araçları yolda kaldı. Ahırlarda hasar var. Samanlıklar yıkıldı. Otlar gitti. Köylü, devletten yardım bekliyor. Karasu-Kaynarca yolu kapalı. Devletten isteğimiz tarım kredi borçlarının ertelenmesi" diye konuştu.

Ferizli ve Söğütlü ilçelerinde, sağanak nedeniyle tarım arazileri su altında kaldı, bazı evleri su bastı, ahırdaki hayvanlar tahliye edildi. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresinden 25 kişilik ekip, bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Taraklı ilçesinde ise altyapı çalışmaları devam eden mahalle yolları zarar gördü.

Sağanak sonucu su birikintilerinin oluştuğu kent merkezinde de sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 54 ZC 939 plakalı otomobil, Adapazarı- Karaman yolu Zaim Bulvarı'nda kaygan yolda refüje çıkarak aydınlatma direğine çarptı. Yaralanan sürücü, Yenikent Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya'daki Sağanak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement