Şevkat Eli Projesi ile Yaşlılara Evde Bakım - Son Dakika
Yerel

Şevkat Eli Projesi ile Yaşlılara Evde Bakım

Baykan Kaymakamlığı tarafından yürütülen Şevkat Eli Projesiyle ilçede yardıma muhtaç ve kimsesiz yaşlılara evde bakım hizmeti veriliyor.

15.11.2014 15:41  Güncelleme: 12:01

Baykan Kaymakamlığı tarafından yürütülen Şevkat Eli Projesi'yle ilçede yardıma muhtaç ve kimsesiz yaşlılara evde bakım hizmeti veriliyor.

Baykam Kaymakamı Ufuk Akıl, 65 yaş üzerindeki bakıma muhtaç, bedensel yeterliliği olmayan veya destek alarak yaşamak durumunda olan, ekonomik durumu elverişsiz bireylerin ihtiyaçlarını kendi ortamlarında karşılayarak yaşam kalitelerini arttırmak amacıyla başlattıkları projenin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

Şefkat Eli Projesi'nin uygulandığı Cefan Mahallesi'nde yaşayan 75 yaşındaki Zeynep Erol'u evinde ziyaret eden Akıl, yaşlı kadınla bir süre sohbet etti.

Akıl, proje kapsamında 12 kişinin istihdam edildiğini anlatarak, "Projemizin amacı yaşlı, kimsesiz, yalnız ve günlük işlerini idame ettirebilecek durumda olmayan, devlet veya özel firmalar tarafından kurulan huzurevi gibi kurumlara yerleşemeyen veya yerleşmek istemeyen vatandaşların kendi evlerinde ayda bir tüm temizlik işlerini yaptırarak daha kullanışlı ve sağlıklı bir yuvada yaşamalarına kavuşturmaktır" dedi.

Uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erol, proje sayesinde günlük yaşamını daha rahat sürdürdüğünü belirterek, yetkililere teşekkür etti. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şevkat Eli Projesi ile Yaşlılara Evde Bakım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement