Sivas Valisi Alim Barut Yıldızeli İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Sivas Valisi Alim Barut Yıldızeli İlçesini Ziyaret Etti

Sivas Valisi Alim Barut Yıldızeli İlçesini Ziyaret Etti

Sivas Valisi Alim Barut Yıldızeli ilçesini ziyaret ederek bir takım temaslarda bulundu.

30.05.2014 15:33

Sivas Valisi Alim Barut Yıldızeli ilçesini ziyaret ederek bir takım temaslarda bulundu.

Vali Barut, ilk olarak Cumhuriyet Üniversitesi Yıldızeli Meslek Yüksek Okulu mezuniyet törenine katıldı ve derece alan öğrencilere plaketlerini takdim etti.

Burada yapılan törenin ardından ilçe merkezine geçen Vali Barut'a Hükümet Konağı önünde karşılama töreni düzenlendi. Karşılamanın ardından Kaymakamlık makamına geçen Vali Alim barut 33 yıl önce kaymakamlık yaptığı makamda olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. 1980-1981 yılları arasında ilk görev yeri olarak kaymakamlık yaptığını belirten Vali Barut, "Yıldızeli benim ilk göz ağrım uzun bir sürenin ardından tekrar burada olmaktan son derece mutlu oldum. Çok güzel hatıralarımız ve birbirinden değerli çalışma arkadaşlarımız vardı. O zamanlar başlık parası çok yaygındı. Yavu köyünde muhtarla birlikte hareket ederek başlık parasını kaldırmıştık. O zaman bu olay ulusal medyada yankı bulmuştu ve radyoya katılarak demeç vermiştim. Daha sonra askerliğim nedeniyle ilçeden ayrılmak zorunda kalmıştım." dedi.

Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin Vali Barut'a ilçenin son durumu hakkında bilgi verdi. Kaymakam Zengin burada Kemankeş Kara Mustafa Paşa tarafından 1639 yılında yaptırılan hamamın restore edilerek tekrar faaliyete geçirilmesi konusunda yardım istedi. Daha sonra burada incelemelerde bulunan Vali Barut ise bir çalışma yapılabileceğini belirtti.

Buradan belediyeye geçen Vali Barut yeni seçilen Belediye Başkanı Yılmaz Navruz'u tebrik ederek başarılar diledi.

Ziyaretin ardından Vali Barut ilçeden ayrıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas Valisi Alim Barut Yıldızeli İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement