Suluova'da Telefon Dolandırıcılığı Semineri Verildi - Son Dakika
Yerel

Suluova'da Telefon Dolandırıcılığı Semineri Verildi

Suluova Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, müftülük personeline telefon yoluyla dolandırıcılık konulu seminer verdi.

17.09.2014 14:47  Güncelleme: 15:07

Suluova İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli (TD) Polislik Büro Amirliği tarafından müftülük personeline telefon yoluyla dolandırıcılık konulu seminer verildi.

Müftülük salonunda yapılan seminerde açıklamalarda bulunan TD Polis Amiri Taner Taşkent, günümüzde suçla mücadelede özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte suç çeşitleri ve yöntemlerinin arttığına dikkat çekti.

İlçede bulunan kamu görevlilerinin ve esnafların isimlerini kullanmak suretiyle yapılan dolandırıcılık hususunda bilgilendirmelerde bulunan Taşkent, şunları kaydetti:

"Hiçbir kamu görevlisi bir suçun aydınlatılması için banka ve ATM'den üçüncü şahıslara havale yapılmasını istemez. Bu nedenle tanımadığınız kişilerden cep telefonunuza gelen, ödül kazandınız, kartınız kopyalanmış, kartınız terör örgütlerince kullanılıyor, telefonunuzdan devlet görevlileri tehdit edilmiş, devlet görevlilerinin eşleri telefonunuzdan taciz edilmiş, bankalara ödediğiniz kredi kartı aidat ve dosya masraflarını geri alabilirsiniz, şeklindeki mesajları ve aramaları dikkate almayınız. Sizi, para, kredi kartı numarası ve kişisel bilgileriniz gibi söylemlerle arayan ve mesaj gönderen kişilere kesinlikle itibar etmeyiniz. Uyarılarımızı, haberdar olmayan yakınlarınızla ve tanıdıklarınızla paylaşarak mağduriyetleri önleyebilirsiniz. Bu gibi bir olayla karşılaştığınızda mutlaka 155 Polis İmdat telefonlarından bizleri haberdar ediniz."

TD Polisi Kadir Karatoprak'ın da yer aldığı semineri yaklaşık 150 din görevlisi dinledi. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suluova'da Telefon Dolandırıcılığı Semineri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement