Tatvan Belediyesinden Evde Sağlık Hizmeti - Son Dakika
Yerel

Tatvan Belediyesinden Evde Sağlık Hizmeti

Tatvan Halk Sağlığı Merkezi tarafından "Evde Sağlık Hizmetleri" kapsamında hasta, yaşlı, engelli ve mağdur vatandaşlara evde sağlık hizmeti veriliyor.

19.11.2014 16:55

Tatvan Halk Sağlığı Merkezi tarafından "Evde Sağlık Hizmetleri" kapsamında hasta, yaşlı, engelli ve mağdur vatandaşlara evde sağlık hizmeti veriliyor.

Evlerde sağlık hizmeti ihtiyacı olan hasta, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar, Tatvan Belediyesine bağlı ekiplerce tespit edilerek, evde bakım ve tedavi hizmetinden yaralanıyor

Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Servet Avcı, yaptığı açıklamada, sağlık problemleri nedeniyle evinden çıkamayan vatandaşlar bulunduğunu söyledi.

Bu hastaların çoğunluğun evde günlük tedavi ve bakım ihtiyacı bulunduğu anlatan Avcı, "Belediye olarak bu hastalarımızı tespit edip hekimlerce planlanan tedaviye destek oluyoruz. Ayrıca günlük kişisel bakımlarını yerine getiriyoruz. Çalışmalarımızda yaklaşık 300 vatandaşımıza sağlık hizmeti, tıbbi ürün temini, psiko-sosyal destek ve nakil hizmeti sağladık" diye konuştu.

Hastalara tıbbi ürünler de temin edildiğini hatırlatan Avcı, ilçe içi ve dışına hasta nakil hizmetlerinin de devam ettiğini kaydetti.

Avcı, "Sağlıkta danışmanlık hizmeti veriyor ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza refakat ediyoruz. Ayrıca mağdur vatandaşlarımızın tıbbi ürün ihtiyaçlarının karşılanması noktasında belediye olarak çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda birçok vatandaşımıza tekerlekli sandalye, yatalak hastalarımıza havalı yatak, tansiyon aleti ve benzeri tıbbi ürün temin ediyoruz" dedi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tatvan Belediyesinden Evde Sağlık Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement