Tıp Öğrencileri Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Müzesini Gezdi - Son Dakika
Yerel

Tıp Öğrencileri Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Müzesini Gezdi

Tıp Öğrencileri Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Müzesini Gezdi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Amasya'da bulunan Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Müzesini gezdi.

14.06.2014 10:04  Güncelleme: 10:02

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri Amasya'da bulunan Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Müzesi'ni gezdi.

Geziye; Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Cafer Polat ve Yrd. Doç. Dr. Fatih İlkaya ile öğretim görevlisi Dr. Rahman Yavuz katıldı. Tıp Fakültesi seçmeli dersleri eğitim etkinliği kapsamında düzenlenen gezide öğrenciler, Fatih döneminin önemli hekimlerinden Şerefeddin Sabuncuoğlu'nu yaşadığı ve hekimlik yaptığı ilde tanımaya çalıştılar.

Şerefeddin Sabuncuoğlu; "Cerrahiyyetu"'l Haniyye", "Tercüme-i Akrabadin" ve "Mücerrebname" gibi önemli eserleri tıp literatürüne kazandırdı. "Cerrahiyyetu"'l Haniyye" isimli eserini Türkçe dilinde yazdı ve de kendi çizimlerine de kitabında yer verdi. Sabuncuoğlu'nun 14 yıllık hekimlik yaptığı Bimarhane 19. yüzyılda önemini yitirdi; ancak 2011 yılından itibaren "Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi" olarak ziyaretçilerine kapılarını açtı.

"ŞEREFEDDİN SABUNCUOĞLU TARİHİMİZDE ÖNEMLİ BİR DEĞERİMİZDİR"

Gezi sonrası açıklamada bulunan OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Haydar Şahinoğlu, "Şerefeddin Sabuncuoğlu gerek eserleri gerekse tıp eğitimine verdiği katkıları ile tarihimizde önemli bir değerimizdir. Hekimliğin etik ve deontolojik yönünü bizzat uygulamalarında göstermiş biri olarak Sabuncuoğlu'nu öğrencilerimizin tanımaları oldukça önemlidir. Müze gezisi etkinliği ile tıp tarihi dersini daha anlaşılır hale getiren öğretim üyesi hocalarımızı tebrik ederim" dedi.

Gezi kapsamında Sultan II.Bayezid Medresesi, Amasya kent maketinin olduğu Minyatür Amasya Müzesi, Ferhat ve Şirin Aşıklar Müzesi ziyaret edildi. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tıp Öğrencileri Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Müzesini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement