Tokat İl Genel Meclis Başkanı'ndan 'Bütçe' Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tokat İl Genel Meclis Başkanı'ndan 'Bütçe' Açıklaması

Tokat İl Genel Meclis Başkanı\'ndan \'Bütçe\' Açıklaması

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, bu yıl 43 milyon lira olan bütçenin, önümüzdeki yıl için yükseldiğini açıkladı.

23.11.2013 16:41  Güncelleme: 18:18

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, İl Özel İdaresinin 2014 yılı bütçesine ilişkin, "65 milyonluk bütçemizden 49 milyonu yatırım bütçesidir." dedi.

İl Genel Meclisinin Kasım ayı toplantısının sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Elibol, bu yıl 43 milyon lira olan bütçenin, önümüzdeki yıl için 65 milyon liraya yükseldiğini kaydetti.

Elibol, kapanan Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 60 yılda yaptığı 25 bin hektar sulu tarıma açtığı araziyi, son 10 yılda il genel meclisinin yakaladığını söyledi.

Bütçenin yüzde 75'ini yatırıma ayırdıklarını belirten Elibol, "Anadolu'da hatta Karadeniz bölgesi dahil olmak üzere bütçesinin yüzde 70'in üzerini yatırıma ayıran hiçbir kamu kurumu, yerel yönetim birimi, belediye ve özel idare ben görmedim. 10 yıldır bu sistemle devam ediyoruz. Hiç yüzde 70'in altına düşmedik. Bu sene oran daha da artacaktır. 65 milyonluk bütçemizden 49 milyonu yatırım bütçesidir." diye konuştu.

Tokat Haber

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tokat İl Genel Meclis Başkanı'ndan 'Bütçe' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement