Turizm Haftası - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası

Turizm Haftası

Giresun Valisi Karahan: "Giresun'un önemli bir turizm bölgesi haline gelmesini istiyoruz"

15.04.2014 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Hasan Karahan, Giresun'un önemli bir turizm bölgesi haline gelmesini istediklerini söyledi.

Karahan, Atatürk Meydanı'nda Turizm Haftası nedeni ile yapılan programa katıldı.

Burada ilçeler tarafından açılan stantları gezen Vali Karahan, Görele dondurması ve koz helvasının tadına baktı, yöresel ürünleri yakından inceledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Karahan, "Giresun'un önemli bir turizm bölgesi haline gelmesini istiyoruz. İlimizin gerçekten ciddi bir turizm potansiyelimiz var. Bunları hem yurt içinde, hem de yurt dışında misafirlerimize göstermemiz lazım. İyi yoldayız. Gelişmeler olumlu. Günden güne yatırımlar artıyor. Elimizden geleni yapıyoruz. Alt yapı yatırımları günden güne gelişiyor. Giresun bundan sonra daha parlak turizm dönemi yaşayacak" dedi.

Giresun Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz ise turizmin, tüm Giresun'u kalkındıracak bir kalkınma hamlesi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Giresun, kültür varlıklarıyla kültür turizmine cevap verecek kapasitede olduğu gibi doğa ve yayla turizmine ve diğer turizm çeşitlerine de cevap verebilecek potansiyele sahiptir. İlimizin zengin potansiyelinin alternatif turizm imkanlarıyla birleştirilerek en iyi biçimde değerlendirilmesi ve tüm yıla yayılması turizm etkinliklerini her mevsim canlı ve üretken kılacaktır. Bu şekilde oldukça hızlı bir şekilde göç veren ilimizde istihdam sağlandığında nüfus kaybı ve  işsizliğe bağlı tehlikeler de engellenmiş olacaktır." - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turizm Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement