Yahyalı Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Yemeği Verdi - Son Dakika
Yerel

Yahyalı Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Yemeği Verdi

Yahyalı Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Yemeği Verdi

Yahyalı Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile ilçede kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadınlara yemek verdi.

11.03.2015 10:41  Güncelleme: 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yahyalı Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile ilçede kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadınlara yemek verdi.

Yahyalı Belediye binasında verilen yemeğe eşleriyle birlikte katılan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve Yahyalı Kaymakamı Metin Esen'in yanı sıra ilçede çalışan kadınlar katıldı.

Yemekt e kadınlara seslenen Belediye Başkanı Esat Öztürk, konuşmasında önemli mesajlar verdi. Başkan Öztürk" Hanım kardeşlerime vereceğim mesajları düşünürken, ilk önce kelamların en güzeli olan Allah'ın kelamı ile hitap etmek istedim. Allah C.C. bir ayeti kerimede "Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi, kadınların erkekler üzerinde hakları vardır" buyurmuştur. Daha bundan güzel bir şey olabilir mi. Rabbimiz ölçüyü bizlere koymuş. Peygamber Efendimiz de bir hadisi şerifinde "Sizlerin en hayırlınız eşlerinize karşı iyi davrananınızdır" demiştir. Bunlar Peygamberimizin bizlere öğütleri. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne taş çıkartacak Veda Hutbesinde Peygamber Efendimiz "Kadınların haklarını gözetmemizi ve bu hususta Allah'tan korkmamızı tavsiye ediyor. Siz onları Allah'ın emaneti olarak aldınız." buyurmuşlardır. Peygamber Efendimizin hadisi şerifine ve bu buyruğuna kulak vermiş olsak, inanın bugün aile içi şiddeti, kadına yapılan şiddeti konuşuyor olmayacaktık. Cennet annelerin ayakları altındadır. Biz bu pencereden bakıyoruz. Hanıma kalkan eli hoş görmemiz mümkün değil. Erkekler eşlerine Allah'ın emaneti gözü ile bakarsa, hiçbir zaman sıkıntı olmaz." dedi.

Yahyalı Belediye'nin kadınlara yönelik çalışmalarından da bahseden Başkan Esat Öztürk, şehirlerde olan tüm hizmetlerin Yahyalı'ya getirmek istediklerini ifade. Başkan Esat Öztürk " 33 yıl Kayseri'de görev yaptım. Burada yaşan insanlarımızın, şehirde yaşayan insanlardan bir eksiği yok. Ben şehirdeki tüm hizmetleri buraya getirmek istiyorum. Biz projelere açığız. Bayanlarımız için yürüyüş yolları yapacağız. Bayanlara yönelik fitness salonumuz ve yüzme havuzumuz kültür merkezimizde faaliyete geçecek. Ayrıca Yahmek meslek edindirme kurslarımızda kültür merkezimiz de açılacak. Ben şimdiden bunun müjdesini sizlere veriyor, tüm hanım kardeşlerimin 8 Mart Dünya Kadınları Günü'nü kutluyorum." diye konuştu.

Yahyalı Kaymakamı Metin Esen'de Yahyalı'daki kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlayarak, " Yahyalı'daki kadınlarımız her şeyin en iyisine layık. Kültür merkezimizde bayanların kullanabilecekleri yerlerin olması, sosyal aktivitelerini, günlerini, çocukları ile birlikte vakit geçirebilecekleri, spor aktiviteler yapabilecekleri bir merkezin kazandırılmasından dolayı ilçemizdeki tüm kadınlar adına Belediye Başkanımız Esat Öztürk'e teşekkür ediyorum." dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yahyalı Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Yemeği Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement