Son dakika Antioksidan haberleri, Antioksidan son dakika, son dakika Antioksidan

Son Dakika Antioksidan Haberleri

Son dakika Antioksidan haberlerini buradan takip edebilirsiniz. En son antioksidan haberleri anında burada.


  • 22.09.2023 22 Eyl 09:25 İzmit Belediyesi Aronya Hasat Şenliği İzmit Belediyesi Aronya Hasat Şenliği

    İzmit Belediyesi Alternatif Ürünler Bahçesi'nde gerçekleşen süper meyve aronyanın hasat şenliğinde Başkan Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit'i aronyanın vatanı haline getirmek istediklerini belirtti. Aronya meyvesinin sağlığa faydaları ve antioksidan değeri hakkında bilgi veren Başkan Hürriyet, toprakların verimliliği sayesinde 2 yılda hasat yapabildiklerini söyledi. Ayrıca, aronya üretim projelerine destek veren Antalya Büyükşehir Belediyesi ile bir kardeşlik hikayesi yazdıklarını ve sosyal tesislerde ürünlerin satışa sunulacağını ifade etti. Hasat şenliğine katılan muhtar da Başkan Hürriyet'e teşekkür etti.

  • 20.09.2023 20 Eyl 11:24 Çanakkale'de Kadın Muhtar Aronya Hasadının Sevincini Yaşıyor Çanakkale'de Kadın Muhtar Aronya Hasadının Sevincini Yaşıyor

    Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Reşadiye köyünün muhtarı Nuran Şen, MÜSİAD Çanakkale'nin kadın üreticilere yönelik projesi kapsamında 5 dönümlük arazisine diktiği aronyayı hasat etmenin sevincini yaşıyor. Şen, aronya meyvesinin sağlık faydalarına dikkat çekerek, projeyi en güzel şekilde devam ettirmek ve sonuca ulaştırmak istediklerini belirtti.

  • 19.09.2023 19 Eyl 11:52 'Ozon tedavisi, bağışıklık sistemini güçlendiriyor' "Ozon tedavisi, bağışıklık sistemini güçlendiriyor"

    İSTANBUL, –Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nurten Korkmaz, "Günümüzde pek çok hastalığın tedavisinde destek olarak yararlanılan ozon tedavisi vücut direncini artırmaktadır.

  • 18.09.2023 18 Eyl 17:53 Yaban Mersini Yetiştiriciliği Yapan İş Kadını Türkiye'nin Üçüncü Büyük Çiftçisi Oldu Yaban Mersini Yetiştiriciliği Yapan İş Kadını Türkiye'nin Üçüncü Büyük Çiftçisi Oldu

    ODTÜ mezunu iş kadını Pınar Ünsal Atıcı, yurt dışında tanıştığı yaban mersini sayesinde kurumsal hayatını bırakarak çiftçiliğe yönelmiştir. Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 66 dönüm arazide 30 bin saksıda yetiştirdiği yaban mersinlerinin ilk hasadını gerçekleştiren Atıcı, 50 ton ürünün yarısını ihraç etmiştir. Yaban mersini yetiştiriciliğinde Türkiye'nin üçüncü büyük çiftçisi olan Atıcı, ürünün besleyici özelliklerini ve ihracat potansiyelini vurgulamaktadır.

  • 18.09.2023 18 Eyl 16:10 Gazipaşa'da Dikensiz ve Çekirdeksiz Nar Hasadı Başladı Gazipaşa'da Dikensiz ve Çekirdeksiz Nar Hasadı Başladı

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde üretimi yapılan dikensiz ve çekirdeksiz narın hasadında sona gelindi. Narın, geçen yıla göre hasadında hava şartları sebebiyle 20 gün gecikme yaşandı. Gazipaşa'da yapılan tarımsal üretimle her tülü sebze ve meyve ile tropikal meyvelerin yetiştiği belirtilirken, üretici Ayhan Yılmaz, narın geç olgunlaşmasının hasada 20 gün gecikmeyle başladığını ve 21 Eylül'de hasadın tamamlanacağını söyledi. Yılmaz ayrıca, narın suyunun da sıkıldığını ve sağlık açısından birçok faydası olduğunu belirtti.

  • 18.09.2023 18 Eyl 13:23 Uykusuzlukla Mücadelede Önemli Bilgiler Uykusuzlukla Mücadelede Önemli Bilgiler

    Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Emir Ruşen, çok sayıda insanın akut uykusuzlukla mücadele ettiğine dikkat çekerek, yetişkinlerin yaklaşık yüzde 50'sinin uykusuzlukla karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Uykusuzluğun metabolizmaya zarar verdiğini ve günlük hayatı olumsuz etkilediğini vurgulayan Dr. Ruşen, düzenli uyku için püf noktaları ve uyku hastalıkları hakkında bilgi verdi. Ayrıca, uyku düzenini etkileyen faktörler arasında beslenmenin de önemli bir rol oynadığını söyledi.

  • 18.09.2023 18 Eyl 11:22 Damardan verilen antioksidan ve gıda takviyesi ürünlerde 'plasebo etkisi' Damardan verilen antioksidan ve gıda takviyesi ürünlerde "plasebo etkisi"

    Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, vücudu çeşitli etkilerden koruduğu iddia edilen glutatyon, benzeri antioksidan ve gıda takviyelerinin ilk etapta "plasebo" etkisi yarattığını belirterek, "Glutatyonun ve diğer antioksidanların...

  • 18.09.2023 18 Eyl 10:52 ODTÜ Mezunu İş Kadını Yaban Mersini Yetiştiriciliğine Başladı ODTÜ Mezunu İş Kadını Yaban Mersini Yetiştiriciliğine Başladı

    ODTÜ Makine Mühendisliği bölümü mezunu olan ve kurumsal bir firmada çalışan Pınar Ünsal Atıcı, yurt dışında tanıştığı yaban mersini sayesinde çiftçiliğe başladı. 66 dönüm arazide 30 bin saksı içinde yetiştirdiği yaban mersinlerinin ilk hasadını yapan Atıcı, 50 ton ürünün yarısını ihraç etti ve Türkiye'nin üçüncü büyük çiftçisi oldu.

  • 15.09.2023 15 Eyl 17:35 Mardin'in Midyat İlçesinde Yetişen Anıtlı Kara Nohutuna Coğrafi İşaret Başvurusu Yapıldı Mardin'in Midyat İlçesinde Yetişen Anıtlı Kara Nohutuna Coğrafi İşaret Başvurusu Yapıldı

    Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Anıtlı Mahallesi'nde yetişen kara nohutun coğrafi işaret alması için başvuruda bulunuldu. Yüksek besin değeriyle bilinen kara nohutun tanıtımının artırılması amacıyla yapılan başvuru, bölgenin tarım tarihine ve kültürel mirasına önemli bir katkı sağlayacak.

  • 14.09.2023 14 Eyl 12:15 İstanbul'dan Balıkesir'e yerleşen sağlık teknikeri aronya yetiştiricisi oldu İstanbul'dan Balıkesir'e yerleşen sağlık teknikeri aronya yetiştiricisi oldu

    İstanbul'un yoğunluğundan sıkılan sağlık teknikeri Gülçin Yazıcıoğlu, Balıkesir'in Savaştepe ilçesine yerleşerek aronya yetiştiriciliği yapmaya başladı. Aronya, sağlıklı beslenmede tercih edilen bir meyve olup, antioksidan açısından zengindir. Yazıcıoğlu, çevre il ve ilçelerden gelen siparişleri karşılamak ve ürünü ihraç etmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

  • 13.09.2023 13 Eyl 10:17 Turunçgiller Atıklarından Limonen ve Pektin Üretildi Turunçgiller Atıklarından Limonen ve Pektin Üretildi

    AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Fatih Cengiz ile ekibi, turunçgiller atıklarından gıda, ilaç, kozmetik sanayisinde kullanılan limonen ve pektin üretti. Proje ile ithal edilen limonen ve pektinin turunçgiller atıklarıyla üretilip, ülke ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor.

  • 13.09.2023 13 Eyl 10:00 Turunçgiller Atıklarından Limonen ve Pektin Üretildi Turunçgiller Atıklarından Limonen ve Pektin Üretildi

    AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Fatih Cengiz ile ekibi, turunçgiller atıklarından gıda, ilaç, kozmetik sanayisinde kullanılan limonen ve pektin üretti. Proje ile ithal edilen limonen ve pektinin turunçgiller atıklarıyla üretilip, ülke ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor. Turunçgiller atıklarının sıfır atık çerçevesinde değerlendirilmesi ve kimyasal maddelerin üretilmesi amaçlanıyor.

  • 10.09.2023 10 Eyl 08:29 Çiğdem Çiçeği Cilt Enfeksiyonlarının Tedavisinde Etkili Olabilir Çiğdem Çiçeği Cilt Enfeksiyonlarının Tedavisinde Etkili Olabilir

    Hitit Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre çiğdem çiçeği, cilt enfeksiyonlarının, deri lezyonlarının ve enflamatuar bozuklukların tedavisinde etkili olabilir. Çalışmada çiğdem çiçeğinin kimyasal içeriği incelenerek 23 farklı bileşen tespit edildi.

  • 09.09.2023 09 Eyl 13:35 Doğal Bal Tüketimi ve Sahte Bal Uyarısı Doğal Bal Tüketimi ve Sahte Bal Uyarısı

    BETAV Balcılık ve Arıcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Dalkıran, doğal balın önemini vurgulayarak tüketicilere sahte bal tuzaklarından kaçınmaları için uyarılarda bulundu. Balın kalitesini ve güvenilirliğini sağlamak için dikkat edilmesi gereken temel kuralları anlattı.

  • 09.09.2023 09 Eyl 09:57 Balıkesir'de Aronya Hasadı Yapıldı Balıkesir'de Aronya Hasadı Yapıldı

    Balya İlçesi Kayalar Mahallesinde düzenlenen etkinlikte, Tarım İl Müdürü Erkan Alkan üreticiler ile birlikte bahçede aronya hasadı yaptı. Aronya, besin değeri yüksek ve antioksidan özelliği taşıyan bir tıbbi aromatik bitkidir. Balıkesir'in verimli topraklarında ve iklim şartlarında yetişen aronya, üreticilerin yüzünü güldürdü.

  • 08.09.2023 08 Eyl 19:59 Şifa deposu böğürtlene büyük ilgi Şifa deposu böğürtlene büyük ilgi

    Buldan'ın yüksek kesimlerinde doğal olarak yetişen böğürtlenler, kanserli hücrelere karşı savaşması ve kan şekerini dengeleyici özelliğiyle dikkat çekiyor. Buldanlı vatandaşlar, bu doğal meyveye büyük ilgi gösteriyor.

  • 08.09.2023 08 Eyl 11:29 Buldan'da Doğal Böğürtlenlerin Hasat Zamanı Buldan'da Doğal Böğürtlenlerin Hasat Zamanı

    Buldan'ın yüksek kesimlerinde yetişen ve halk arasında 'Moramıt' olarak bilinen doğal böğürtlenler, meyve vermeye başladı. Antioksidan içeriğiyle kanserli hücrelere karşı savaşan böğürtlenlere, Buldanlı vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

  • 06.09.2023 06 Eyl 19:33 Gazipaşa'da Çekirdeksiz Nar Coğrafi İşaret Alarak Tescillendi Gazipaşa'da Çekirdeksiz Nar Coğrafi İşaret Alarak Tescillendi

    Gazipaşa'da adına festivaller düzenlenen çekirdeksiz nar, coğrafi işaret alarak tescillendi. Gazipaşa'nın çekirdeksiz narı, Antalya'nın 16. coğrafi işaretli ürünü oldu.

  • 03.09.2023 03 Eyl 11:13 Türkiye'de Üretilen Aronya Meyvesi İhraç Ediliyor Türkiye'de Üretilen Aronya Meyvesi İhraç Ediliyor

    Kuzey Amerika'dan getirilerek Türkiye'de üretimine başlanan aronya meyvesi, Silifke ilçesinde hasat edildi ve Arap ülkelerine ihraç edildi. Aronya meyvesi, yüksek antioksidan değeri ve sağlık faydalarıyla dikkat çekiyor.

  • 02.09.2023 02 Eyl 08:59 Üzümlü İlçesinde Cimin Üzümü Hasadı Başladı Üzümlü İlçesinde Cimin Üzümü Hasadı Başladı

    Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde yetiştirilen tescilli Cimin Üzümünün hasadı başladı. Üzümlülü çiftçiler, bu yıl verimin yüksek olmasından mutlu oldu. Üzümün kilosu tezgahlarda 50 TL'den satışa sunulmaya başlandı.

  • 29.08.2023 29 Ağu 12:22 Ziraat Mühendisi Esra Cahyir Evrensel, Aronya Bahçesi Kurdu Ziraat Mühendisi Esra Cahyir Evrensel, Aronya Bahçesi Kurdu

    Tarım ve Orman Bakanlığının Uzman Eller Projesi'ne başvuran ziraat mühendisi Esra Cahyir Evrensel, aldığı hibe desteğiyle Erzincan'da 10 dönüm alana 'süper meyve' olarak da adlandırılan aronya bahçesi kurdu. Evrensel, aronya yetiştirmek için uygun olan Erzincan ikliminde üretim yapmayı planladığını belirtti.

  • 27.08.2023 27 Ağu 11:21 Bayburt Üniversitesi, Aronya Meyvesi Üretimi İçin Çalışma Başlattı Bayburt Üniversitesi, Aronya Meyvesi Üretimi İçin Çalışma Başlattı

    Bayburt Üniversitesi, aronya meyvesinin çiftçilere yeni bir gelir kapısı olması amacıyla çalışma başlattı. Öğrencilerin mesleki uygulama derslerinde aronya meyvesi dikimi gerçekleştirildi ve verimli sonuçlar elde edildi. Aronya meyvesinin yüksek besin değeri ve antioksidan özelliği nedeniyle sağlık sektöründe kullanıldığı belirtilerek, çiftçiler için alternatif bir ürün olması hedefleniyor.

  • 24.08.2023 24 Ağu 10:19 Kanser hücrelerini azaltan süper meyve 'aranyo' hasadı başladı! Kilosu 250 lira Kanser hücrelerini azaltan süper meyve "aranyo" hasadı başladı! Kilosu 250 lira

    Türkiye'de gittikçe popüler hale gelen süper meyve aronya artık Tekirdağ'ın Şarköy İlçesinde de boy gösterip hasadı yapılmaya başlandı. Faydaları saymakla bitmeyen süper meyvenin kansızlığa çok iyi gelmesi, yüksek antioksidan taşıması, kanser hücrelerini azaltması nedeniyle birçok hastalığa şifa olduğu biliniyor. Aronyanın kilosu 200-250 lira arasında satılıyor.

  • 21.08.2023 21 Ağu 09:26 'Fındık tüketimi ile kabızlığı önlemek mümkün' "Fındık tüketimi ile kabızlığı önlemek mümkün"

    Fındığın içerdiği yüksek orandaki yağ ve proteinin sindirim sistemine de faydası olduğunu söyleyen Diyetisyen Aslıhan Kara, "Fındıktaki yüksek lif içeriği, bağırsak sağlığı açısından da yararlı bir rol üstlenir.

  • 20.08.2023 20 Ağu 11:17 Kadın girişimcinin geliştirdiği doğal leke karşıtı C vitaminli serum ihracat yolunda Kadın girişimcinin geliştirdiği doğal leke karşıtı C vitaminli serum ihracat yolunda

    Kadın Girişimci Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, geliştirdikleri yüzde 100 doğal leke karşıtı C vitaminli serumu Amerika'ya ihraç etmeye başladıklarını söyledi.

  • 19.08.2023 19 Ağu 23:07 Kilogramı 250 TL, nedenini ise hasadını bilenler anlıyor Kilogramı 250 TL, nedenini ise hasadını bilenler anlıyor

    Tokat'ta antioksidan değerinin yüksek olmasından dolayı süper meyve olarak adlandırılan aronya meyvesinin hasadı başladı. Kilosu 200-250 liradan alıcı bulan meyvenin hasadı ise tek tek elle toplanarak yapılıyor. Aronya meyvesi kandaki kolesterol seviyesini dengeleyerek damar tıkanıklığı, pıhtı oluşumu, saman nezlesi, sinüzit ve astım gibi hastalıklara engel olurken, damarları güçlendiriyor. Tokat'taki yetiştiricilerden biri olan Murat Akdağ, aronya meyvesinin hasadına başladıklarını ve talebin yoğun olduğunu belirtti. Aronya meyvesi ticari olarak marmelat, ilaç ve sanayi sektöründe kullanılıyor ve deneyenlerin yüzde 90'ı olumlu buluyor.

  • 18.08.2023 18 Ağu 09:26 İnegöl'de Üretilen Yaban Mersini 5 Ülkeye İhraç Ediliyor İnegöl'de Üretilen Yaban Mersini 5 Ülkeye İhraç Ediliyor

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bin dekarlık alanda üretilen yaban mersini, bu yıl 60 ton rekolte hedefiyle 5 ülkeye ihraç ediliyor. İnegöl'de mavi yemiş hasadının başlaması, üreticileri sevindirirken, İnegöl genelinde bin dekara ulaşan mavi yemiş tarlaları bulunuyor. Yaban mersini, antioksidan özelliğiyle dikkat çekiyor ve pek çok hastalığa şifa olduğu ifade ediliyor. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl mavi yemişinin yeni bir marka olduğunu belirtirken, Kaymakam Eren Arslan ise yaban mersininin alternatif bir tarım ürünü olduğunu vurguladı.

  • 17.08.2023 17 Ağu 21:13 Sağlıklı beslenme için ata tohumundan üretilen karakılçık buğdayı sofralarda Sağlıklı beslenme için ata tohumundan üretilen karakılçık buğdayı sofralarda

    Sağlıklı beslenme için ata tohumundan üretilen karakılçık buğdayı sofralarda Karakılçık buğdayı kanser tedavisindeki yan etkileri azaltıyor Karakılçık'ın faydaları saymakla bitmiyor Avrupa'da laboratuvar ortamında üretiliyor, Türkiye'de toprakta yetişiyor Prof. Dr.

  • 15.08.2023 15 Ağu 09:28 Altın Çilek: Dünyanın En Zengin Lif Oranına Sahip Meyve Altın Çilek: Dünyanın En Zengin Lif Oranına Sahip Meyve

    Türkiye genelinde Akdeniz ve Ege sahillerinde serada üretimi yapılan altın çilek, dünyanın en zengin lif oranına sahip meyve olarak biliniyor. Antioksidan oranı yüksek olan altın çilek, birçok faydasıyla dikkat çekiyor. İstanbul'da sinema sektöründe çalışan Derya Tunçay, pandemi döneminde memleketine dönerek altın çilek üretimine başladı. Tunçay, Aydın-İzmir Karayolu üzerindeki tezgahında hasat ettiği meyveleri satışa sunuyor. Altın çileğin sağlık açısından birçok faydası olduğunu belirten Tunçay, 250 gramlık paketlerde 50 TL'den satış yaptıklarını ifade etti.

  • 09.08.2023 09 Ağu 10:53 'Sarı nokta hastalığı yemek yenilemeyecek kadar görme kaybına neden olabilir' "Sarı nokta hastalığı yemek yenilemeyecek kadar görme kaybına neden olabilir"

    Yaş, genetik faktörler, sigara kullanımı ve obezitenin sarı nokta hastalığına neden olduğunu belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr.

  • 09.08.2023 09 Ağu 03:12 Her derde deva 'Aronya' Tekirdağ'da boy gösteriyor Her derde deva 'Aronya' Tekirdağ'da boy gösteriyor

    Tekirdağ'da popüler hale gelen süper meyve aronya, kansızlığa iyi gelmesi, antioksidan özelliği ve kanser hücrelerini azaltması gibi birçok hastalığa şifa olmasıyla biliniyor. 2020 yılında Karadeniz bölgesinde deneme üretimi yapılan aronya, devlet desteğiyle yaygınlaştırılmak isteniyor. Berna Demirtaş, Tekirdağ'da özel sektördeki işini bırakarak aronya bitkisi ekti ve bu yıl ilk hasadını yapacak. Aronyanın faydaları arasında kansızlığa iyi gelmesi, antioksidan özelliği, kolesterolü düşürmesi ve kanser hücrelerini azaltması bulunuyor.

  • 08.08.2023 08 Ağu 15:33 Göz altı morlukları neden olur, nasıl geçer? Göz altı morluklarına neden olan faktörler ve çözüm önerileri Göz altı morlukları neden olur, nasıl geçer? Göz altı morluklarına neden olan faktörler ve çözüm önerileri

    Göz altı morlukları, modern yaşamın kaçınılmaz sonuçlarından biri. Uykusuzluk, stres, genetik faktörler, yaşlanma, dengesiz beslenme, güneş ışınları ve alerjiler, göz altı morluklarının başlıca sebepleri arasında. Göz altı morluklarından kurtulmanın yolları arasında düzenli uyku, sağlıklı beslenme, yeterli su tüketimi, soğuk kompres uygulamaları, güneş koruması ve nemlendirici göz kremleri kullanımı yer alıyor. Ancak, kronik ve şiddetli morluklar için bir dermatologdan destek almak öneriliyor.

  • 06.08.2023 06 Ağu 12:32 Ankara'nın Çubuk ilçesinde coğrafi işaretli vişne hasadı başladı Ankara'nın Çubuk ilçesinde coğrafi işaretli vişne hasadı başladı

    Ankara'nın Çubuk ilçesinde coğrafi işaretli vişne üreticileri, hasat çalışmalarına başladı. Vişne bahçelerinde hummalı bir çalışma yürütülürken, üreticilerin yüzü yüksek fiyatlarla güldü. Çubuk vişnesi, vitamin açısından zengin ve antioksidan özelliğiyle kadınlar tarafından tercih edilen bir meyve olarak biliniyor. İşlenerek marmelat, reçel ve vişne suyu yapımında kullanılan Çubuk vişnesi, yıl boyunca tüketiciye ulaştırılıyor.

  • 05.08.2023 05 Ağu 09:46 Aşırı sıcaklarda susuzluğu gidermeye yardımcı olan besinler Aşırı sıcaklarda susuzluğu gidermeye yardımcı olan besinler

    Diyetisyen Buket Ertaş Sefer, yazın terleme ve su kaybıyla sıvı ihtiyacının daha da artığını söyledi.

  • 02.08.2023 02 Ağu 20:52 İzmit'in ilk turşucusu 'sirke' dedi İzmit'in ilk turşucusu 'sirke' dedi

    İzmit'te turşu satan Dursun Zengin, turşunun aslında sirke ve tuzlu su ile yapıldığını belirtti. Zengin, farklı meyve ve sebzelerden ürettiği turşuların büyük ilgi gördüğünü söyledi. Turşu yapımı için gerekli ürünleri farklı illerden temin eden Zengin, mesleğini özveriyle sürdürdüğünü ifade etti.

  • 02.08.2023 02 Ağu 11:37 İzmit'in ilk turşucusu Dursun Zengin: Turşu aslında sirke ve tuzlu su ile yapılır İzmit'in ilk turşucusu Dursun Zengin: Turşu aslında sirke ve tuzlu su ile yapılır

    İzmit'in ilk turşucusu Dursun Zengin, turşunun aslında sirke ve tuzlu su ile yapıldığını belirtti. Zengin, farklı meyve ve sebzelerden ürettiği turşuların büyük ilgi gördüğünü söyledi. Turşu yapımı için gerekli ürünleri farklı illerden temin eden Zengin, mesleğini özveriyle sürdürüyor. Turşunun yüksek antioksidan içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve yazın da tercih edildiği vurgulandı.

  • 27.07.2023 27 Tem 16:22 Sağlıklı ve Lezzetli Bir Mangal İçin Nelere Dikkat Edilmeli? Sağlıklı ve Lezzetli Bir Mangal İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

    Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Maria Tanoğlu Abdülmesih, mangal yaparken doğru eti doğru yerden almanın önemini vurgulayarak, etin taze olduğundan emin olunması gerektiğini belirtti. Ayrıca, tavuk etinin kanserojen madde oluşumu riskinin kırmızı ete göre daha düşük olduğunu söyleyen Abdülmesih, mangal yaparken temizlik, etin ateşe yaklaşma mesafesi, sebzelerin pişirilmesi sırası gibi faktörlere dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, zararlı kimyasallardan olan polisiklik hidrokarbonların oluşumunu azaltmak için yağsız etlerin tercih edilmesi ve etin baharatlarla marine edilmesi önerildi. Mangal yaparken aşırı kızarmış bölgelerden kaçınılması ve yanında C vitamini içeren yeşil salata tüketilmesi de sağlıklı bir mangal için önemli detaylar arasında yer aldı.

  • 27.07.2023 27 Tem 12:58 Ziraat Mühendisi Hisarcık'ta Aronya Fidanı Dikti Ziraat Mühendisi Hisarcık'ta Aronya Fidanı Dikti

    Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Ziraat Mühendisi Tunahan Arslan, kendi imkanlarıyla 7 dekar tarlaya bin 400 aronya fidanı dikti. Aronya meyvesini köyünde yetiştirmek için çalışmalara başlayan Arslan, devletten destek almadığını belirtti. Aronya bahçesi için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından destek sözü verildi.

  • 24.07.2023 24 Tem 09:54 Pendik'te Yıllık 50 Ton Yaban Mersini Üretimi Yapılıyor Pendik'te Yıllık 50 Ton Yaban Mersini Üretimi Yapılıyor

    İstanbul'un Pendik ilçesine bağlı Göçbeyli köyünde 70 dekarlık arazi üzerinde yıllık 50 ton yaban mersini üretimi yapılmaktadır. Üretim merkezinde 18 bin ağaç bulunmakta ve tüketiciler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Üretim hedefi ise önümüzdeki yıl için 170 ton olarak belirlenmiştir. Üretim merkezinde 100'den fazla mevsimlik işçi çalışmaktadır ve toplanan meyveler soğuk hava deposunda paketlenerek zincir marketlere dağıtılmaktadır. Şu anda Türkiye'nin her tarafına gönderilen yaban mersini, ilerleyen yıllarda yurtdışına da ihraç edilecektir.

  • 23.07.2023 23 Tem 01:47 Diyetisyenden KPSS öncesi adaylara beslenme tavsiyeleri Diyetisyenden KPSS öncesi adaylara beslenme tavsiyeleri

    Koru Ankara Hastanesi Diyetisyeni Selin Şener, KPSS'ye girecek adaylara yeşil yapraklı sebzeler, Omega-3 içeren meyve ve sebzeler tüketmelerini, su içmelerini, baharat ve fast food ürünlerinden kaçınmalarını ve sınavdan önce yeni besinler denememelerini tavsiye etti. Ayrıca, konsantrasyon sağlayacak besinlerin önemine dikkat çekti ve sigara ve alkol kullanımından kaçınılması gerektiğini belirtti.

  • 22.07.2023 22 Tem 11:17 Trabzon'da organik mavi yemiş üretimi Trabzon'da organik mavi yemiş üretimi

    Trabzon'un Sürmene ilçesinde İsmail Çelik tarafından yetiştirilen organik mavi yemiş, yılda yaklaşık 2 ton ürün veriyor. Çelik'in bahçesine gelen müşteriler, hem meyveler içerisinde gezinti yapıyor hem de ürünleri kendi elleriyle toplamanın keyfini yaşıyor. Mavi yemişin sağlığa faydaları ve yöreye uygun yetiştirme yöntemleriyle ilgili bilgiler de veriliyor.

  • 18.07.2023 18 Tem 17:29 MAKÜ, Kara Mürver Bitkisinin Kolon Kanserine Etkisini Araştıracak MAKÜ, Kara Mürver Bitkisinin Kolon Kanserine Etkisini Araştıracak

    Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bilim insanlarının kara mürver bitkisinin kolon kanserine etkisini araştırmak amacıyla hazırladığı proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hulusi Dinçoğlu liderliğinde oluşturulan ekip, kara mürver bitkisinin meyve özütleri üzerinde çalışarak bitkisini kolon kanserine iyi gelip gelmediğini inceleyecek. Proje yürütücüsü Prof. Dr. Ahmet Hulusi Dinçoğlu, kara mürver meyvesinin yapısında sağlık açısından faydalı bileşenler bulunduğunu ve bu bitkinin kanser üzerinde olumlu etkileri olabileceğini belirtti.

  • 16.07.2023 16 Tem 11:49 Amasya Üniversitesi Akademisyenleri, Çocuklara Süt Ürünlerini Sevdirecek Projeler Yürütüyor Amasya Üniversitesi Akademisyenleri, Çocuklara Süt Ürünlerini Sevdirecek Projeler Yürütüyor

    Amasya Üniversitesi'nden 4 akademisyen, Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde KOSGEB desteğiyle yürüttükleri projelerle çocuklara süt ve süt ürünlerini sevdirecek kırmızı ve sarı renklerde süt ürünleri üretmeyi hedefliyor. Proje kapsamında doğal gıda boyalarıyla renklendirilmiş, probiyotik açısından zenginleştirilmiş yoğurt, ayran, labne peyniri gibi süt ürünlerinin üretilmesi hedefleniyor. Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tuba Yıldırım, projenin amacının çocuklara süt ve süt ürünlerini sevdirmek olduğunu belirtti.

  • 05.07.2023 05 Tem 12:09 Menengiç tarımının yaygınlaştırılması önerisi Menengiç tarımının yaygınlaştırılması önerisi

    Akdeniz Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Derneği Başkanı Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu, menengiç bitkisinin doğada yabani olarak yetişmesi ve talebin artması üzerine köylüye gelir getirici bir tür olarak tarımının yapılmasını önerdi. Menengiç kahvesinin dünya genelinde popüler hale geldiğini ve özellikle Japonya'ya ihracatının arttığını belirten Şekeroğlu, menengiç tarımının çiftçilere önemli bir gelir kaynağı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca menengiç bitkisinin antioksidan kapasitesinin yüksek olduğunu ve astım hastalarına önerildiğini söyledi.

  • 26.06.2023 26 Haz 09:37 Kurban eti nasıl muhafaza edilmeli? Prof. Dr. İsmail Yılmaz: Sakın hemen dolaba koymayın Kurban eti nasıl muhafaza edilmeli? Prof. Dr. İsmail Yılmaz: Sakın hemen dolaba koymayın

    Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Kurban Bayramı'nda etin ızgara yerine haşlama, fırında pişirme veya sebzeli yemek şeklinde tüketilmesini tavsiye etti. Yılmaz, etin yanında yeşillik tüketilmesi gerektiğini belirtirken, etin pişirilme ve tüketilme şekliyle ilgili bilgiler de paylaştı. Ayrıca kurban kesim yerlerinin de önemine dikkat çekti ve kurban etlerinin saklanma koşulları hakkında bilgi verdi.

  • 25.06.2023 25 Haz 11:08 Türk firmasının çikolataları dünya genelinde ilgi görüyor Türk firmasının çikolataları dünya genelinde ilgi görüyor

    Patiswiss Çikolata Üst Yöneticisi Elif Aslı Yıldız, Türk firmasının ürettiği çikolataların dünya genelinde ilgi gördüğünü açıkladı. Yıldız, ürettikleri ürünleri 28 ülkeye ihraç ettiklerini belirtirken, her ülkenin farklı lezzetleri tercih ettiğini söyledi. Vegan ürünlere olan ilginin arttığına dikkat çeken Yıldız, bitkisel bazlı içerikler kullanarak hazırladıkları vegan çikolataların da büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Yıldız ayrıca, çikolatanın kalitesinin kakao oranı ve yetiştiği bölgeye göre değiştiğini belirterek, gerçek çikolata tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

  • 19.06.2023 19 Haz 09:09 'Karpuz çekirdeği cilt rahatsızlıklarına iyi geliyor' "Karpuz çekirdeği cilt rahatsızlıklarına iyi geliyor"

    Yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden karpuzun çekirdeğiyle birlikte tüketilmesinin oldukça faydalı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Sena Genç, "Karpuz tohumları, genel cilt görünümünü iyileştirmeye yardımcı olan magnezyumla doludur.

  • 16.06.2023 16 Haz 09:41 Aztek ve Mayaların mirası Amarant bitkisi toprakla buluştu Aztek ve Mayaların mirası Amarant bitkisi toprakla buluştu

    Türkiye'de kayıtlı olarak sadece Balıkesir'de ekilen Amarant bitkisi ile hayvanlara yem, insanlara şifa, çölyak hastalarına da un üretilmesi hedefleniyor. Aztek ve Maya medeniyetlerinden miras Amarant bitkisi, su sıkıntısı çekilen bu yıllarda az su tüketimi ile yem sektörünün dikkatini çekerken, çölyak hastaları için de un ve çay olarak olarak sofralarda yerini alması planlanıyor.

  • 16.06.2023 16 Haz 09:31 Balıkesir'de Amarant Bitkisi Üretimi Hedefleniyor Balıkesir'de Amarant Bitkisi Üretimi Hedefleniyor

    Balıkesirli emekli sağlık çalışanı Zerrin Canik tarafından Balya'nın kırsal Ilıca Mahallesi'nde ekimi yapılan amarant bitkisi, hayvan yemi ve çölyak hastaları için un üretimi için kullanılacak. Az su tüketimi ile dikkat çeken bitki, kuraklık dönemlerinde hayvancılığa alternatif yem bitkisi olarak da kullanılacak. Amarant bitkisi, çayı ve yapraklarından salata ve yemek yapımında da kullanılabiliyor. Türkiye'de kayıtlı olarak tek üretici olan Canik, bitkinin tüketiminin artırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

  • 15.06.2023 15 Haz 01:31 Madımak bu yıl sevenlerinin yüzünü güldürecek Madımak bu yıl sevenlerinin yüzünü güldürecek

    Tokat'ın madımak yetiştiriciliği ile ünlü Beşören köyünde bu yıl yapılan hasat çiftçinin yüzünü güldürecek.

Advertisement