Tarihi surlarda kaçak kazı yapan hazine avcısı yakalandı
Operasyonda Bizans dönemine ait çok sayıda tarihi eser yakalandı
İSTANBUL - İstanbul'da düzenlenen operasyonda tarihi surlarda kaçak kazı yapan 1 şüpheli gözaltına alınırken, Bizans Dönemi'ne ait çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Operasyon anı ise polis kamerasına yansıdı.
Edinilen bilgilere göre, İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih'te tarihi surların bulunduğu bölgede kaçak kazı yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Yapılan takipler sonucu kaçak kazı yapılan alan tespit edilerek baskın düzenlendi. Dün yapılan baskında H.Ö isimli bir şüpheli gözaltına alınırken, Bizans Dönemi'ne ait 23 adet toprak ve seramik parçalar, 2 adet Bizans sikkesi, 1 adet kemer tokası ve çok sayıda Bizans Dönemi'ne ait kalıntılar ele geçirildi. Kaçak kazı yapılan alan ise polis kamerası tarafından görüntülendi.
Kaçak kazı alanı kamerada
Polis kamerasına yansıyan görüntülerde, kaçak kazı alanı görülüyor. Kazı yapmak için kullanılan araçlar ve kurulan sistem görüntülere yansıyor. Kazı alanında bulunan tarihi eserlerde polis kamerası tarafından görüntüleniyor.
Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenilirken, ele geçirilen eserler ise incelemeye alındı.
(TS- ÖY-
Son Dakika › Asayiş › Tarihi Surlarda Kaçak Kazı Yapan Hazine Avcısı Yakalandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.