Pegasus Aırlınes Pwa Wındsurf Dünya Kupası Alaçatı'da Devam Ediyor - Son Dakika
Basın Bültenleri

Pegasus Aırlınes Pwa Wındsurf Dünya Kupası Alaçatı'da Devam Ediyor

Pegasus Aırlınes Pwa Wındsurf Dünya Kupası Alaçatı\'da Devam Ediyor

BASIN BÜLTENİDİR.

10.08.2010 18:48

BASIN BÜLTENİDİR.

Türk Sporcularımız başarıyla Şampiyona’da ülkemizi temsil ediyorlar.

Alaçatı Belediyesi tarafından özel olarak tahsis edilen Alaçatı Surf Arena’da 9 Ağustos Pazartesi günü kayıt işlemleri ile başlayan Pegasus Airlines Windsurf Dünya Kupası’nda 32 ülkeden 64 erkek, 21 kadın toplam 85 profesyonel windsurf sporcusunun mücadelesi tüm hızıyla devam ediyor.

Yüzlerce kişinin hem yarış alanından hem de alaçatı sahillerinden izlediği yarışlarda büyük mücadele yaşanmaya devam ediyor.

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası’nın 2. gününde erkekler ve kadınlar kategorisinde 2 yarış tamamlanarak toplam 4 yarış sonucuna ulaşıldı.

Şampiyona’nın 3. yarışında Fransız Antoine Albeau 1., Genel Klasmanda dünkü yarışlar sonrasında 1.sırada yer alan Micah Buzianis 2. , Avustralya’lı Steve Allen 3. oldu. Ülkemizi temsil eden Bora Kozanoğlu 5. sırayı elde etti.

Kadınlar kategorisinde 3. yarışta Fransız Valerie Arrighetti 1. , Aruba’lı Sara Quita Offrinka 2. , İsviçre adına yarışan Karin Jaggi 3. oldu. Çağla Kubat 11. sırada yer aldı.

.

Günün son olarak yapılan 4. yarışları erkek kategorisi ile başladı.

2008 Dünya Hız rekortmeni Virgin Adaları adına yarışan Finian Maynard 1.ci olurken, Amerikalı Micah Buzianis 2. , 2009 Dünya Şampiyonu Fransız Antoine Albeau 3. sırada yer aldı. Türk sporcularımızdan Bora Kozanoğlu büyük bir başarı göstererek yarışı 6. sırada tamamladı.

Kadınlar kategorisi 4. yarışında büyük bir çıkış yapan Arubalı sporcu Sarah Quita Ofringa 1 olurken, Fransiz Valerie Arrighetti 2. Karin Jaggi 3. oldu Çağla Kubat 5. sırada yer aldı.

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası 4 yarış sonrası Genel Klasman Sonuçları’nda Türk sporcularımız ilk 10 içerisinde yer alarak Şampiyona’ya devam ediyorlar.

Erkekler

1.Micah Buzianis Amerika, 2- Antoine Albeau Fransa, 3 – Finian Maynard Virgin Adaları,

6- Bora Kozanoğlu Türkiye, 10. Enes Yılmazer

Kadınlar

1- Valerie Arrighetti Fransa, 2 – Karin Jaggi İsviçre 3 – Sarah Hebert Ermenistan 7- Çağla Kubat .

Dünya’nın en iyi slalom windsurfçülerinden, 2009 Dünya Şampiyonu ve 49.09 deniz mili ile Dünya Hız Rekortmeni Antoine Albeau, 12 kez Dünya Şampiyonu Björn Dunkerbeck, dünya sıralamasında ilk sıralarda yer alan Finian Maynard, Kevin Pritchard kadınlar kategorisinde Karin Jaggi, Valerie Arrighetti gibi Milli Sporcularımız, Enes Yılmazer, Ertuğrul İçingir,Bora Kozanoğlu, Emirrhan Kolburan, Remzi Kocakıran, Berk Yalgın, Ufuk Sönmez, Erkan Morgan, Burak Dalgıç ve Ege Şefik Kurt’un aralarında bulunduğu 10 erkek,

Çağla Kubat, Lena Aylin Erdil; Melek Toraman, Burçe Vardarlı, Dilara Uralp, Deniz Şekercioğlu olmak üzere 6 kadın sporcumuz topl am 55.000 €’luk ödül için mücadele edİyor.

Tüm hafta boyunca saat 11:00 -18:00 arasında rüzgarın izin verdiği sürece yapılacak seri yarışlar sonunda 14 Ağustos Cumartesi günü ödül töreni ile sona erecek. Profesyonel Windsurfçüler 6 farklı yelken ve 3 farklı surf boardu kullanacaklar.

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası’’na Türk sporculardan erkek kategorisinde katılacakların öncelikli hedefi ilk 10 içerisinde yer almak, Kadınlar kategorisinde ise şu anda Dünya sıralamasında 5. sırada yer alan Çağla Kubat ilk 3 içinde yer almayı hedefliyor.

2005 yılından beri Sportworks tarafından organize edilen , Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde, Alaçatı Belediyesi desteği ile gerçekleşen, Profesyonel Windsurf’çüler Birliği’nin (PWA) Windsurf Dünya Kupası 4. ayak yarışları Alaçatı Surf Arena’da gerçekleşecek. Mayıs ayında Kore’de başlayan ve Eylül ayında Almanya’da sona erecek 5 ayaklı Dünya Turu’nda şampiyonluk mücadelesi için en önemli yarış Alaçatı olacak. Erkekler Kategorisinde Şampiyonlar Eylül ayında Almanya’da yapılacak son yarışla belli olurken, Kadınlar kategorisinde 4 ayaklı turun Finali Fransa’da Eylül ayında yapılacak.

WINDSURF VE EĞLENCE DOLU BİR HAFTA....

Surf’n Sound süresince izleyiciler, efsanevi windsurfçülerin yarışlarını takip ederken 12 Ağustos Perşembe gününden turnuvanın sonuna kadar, Pegasus Airlines tarafından düzenlenecek trambolin ve yapılacak aktivitelerle farklı ödüller kazanıp eğlenecekler. Sporcular ve izleyiciler Dell’in yeni ürün ailesiyle tanışma fırsatını da yakalayacaklar.

Cuma ve Cumartesi günü POWER FM DJ’i Funky C’nin müziği eşliğinde keyifli anlar yaşayacak seyirciler, Zumba Fitness Party’nin latin ritimleri ile coşacaklar. Herkesin katılımına açık olarak gerçekleşecek “Foster's Bikini Dancing ” bikinili dans yarışmasında, eğlence doruğa ulaşacak. Tüm bu özel etkinliklerin yanında, festival boyunca akşamları gerçekleşecek “Foster’s Happy Hour”lar ile izleyiciler ve sporcular serinlerken, keyifli dakikalar geçirecek.

Ödül töreni öncesinde düzenlenecek Pegasus Airlines Percussion show ile PWA Windsurf Dünya Kupası bir kez daha hafızalarda unutulmaz anılar bırakacak.

Dünya Şampiyonları BUDGET araçları ile İzmir – Alaçatı arasında yolculuk edecekler. BUDGET ayrıca Pegasus Airlines müşterilerine özel avantajlı fiyatlarıyla hizmet verecek.

Pegasus Airlines ana sponsorluğunda gerçekleşecek PWA Windsurf Dünya Kupası’nın

Co-sponsorları; DELL, Budget, Solto Alaçatı Hotel,

Official Beer; Foster’s

Destek Sponsoru; Port Alaçatı,

Medya Sponsorları: Power FM, Show Plus, Spormax , Boxer

Detaylı Bilgi İçin:

Gülden Aktugan Sportworks T(212) 347 70 33 0533 520 58 88 gulden@sportworks.com.tr

PEGASUS AIRLINES PWA WINDSURF DÜNYA KUPASI PROGRAMI

9 AĞUSTOS PAZARTESİ

09:00 – 12:00 Pegasus Airlines Windsurf Dünya Kupası Kayıt

14:00 – 18:00 Erkek – Kadın kategorilerinde yarışlar

19:30 AÇILIŞ TÖRENİ SOLTO ALAÇATI HOTEL

10-11-12-13 Ağustos

11:00 – 18:00 Erkek Kadın kategorilerinde yarışlar

13 Ağustos Cuma

11:00 -18:00 Pegasus Airlines Windsurf Dünya Kupası

Erkek – Kadın kategorilerinde yarışlar

Pegasus Airlines sürpriz aktivite,hediyeler ve bedava biletler

Pegasus Airlines Trambolin- Cut Out

17:00 FOSTER’S Happy Hour

FOSTER’S Bikini Dance Contest

Power FM DJ HOPE

18:30 Power FM DJ FUNKY C

14 Ağustos Cumartesi

11:00 -18:00 Pegasus Airlines Windsurf Dünya Kupası

Erkek – Kadın kategorilerinde yarışlar

Pegasus Airlines sürpriz aktivite,hediyeler ve bedava biletler

Pegasus Airlines Trambolin - Cut Out

16:00 ZUMBA(r) FITNESS PARTY

17:00 FOSTER’S Happy Hour

FOSTER’S Bikini Dance Contest

Power FM DJ HOPE

18:00 Pegasus Airlines Percussion Show

19:00 ÖDÜL TÖRENİ

19:30 POWER FM DJ FUNKY C

Kaynak: DHA

Son Dakika Basın Bültenleri Pegasus Aırlınes Pwa Wındsurf Dünya Kupası Alaçatı'da Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement