Qualcomm Yönetiminde Değişiklik - Son Dakika
Basın Bültenleri

Qualcomm Yönetiminde Değişiklik

Qualcomm Yönetiminde Değişiklik

Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), hissedarlar yıllık toplantısında Steve Mollenkopf'un CEO'luk ve Dr. Paul E. Jacobs'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildiğini duyurdu.

07.03.2014 19:30

Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), hissedarlar yıllık toplantısında Steve Mollenkopf'un CEO'luk ve Dr. Paul E. Jacobs'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildiğini duyurdu. Steve Mollenkopf, Qualcomm'daki tüm iş kollarının ve fonksiyonel grupların genel sorumluluğunu alırken, Dr. Jacobs da Qualcomm'un yeni teknolojiler geliştirmesine ve şirketin uzun vadeli hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak.

20 yıldan uzun bir süredir Qualcomm'da farklı yöneticilik pozisyonlarında görev yapan Steve Mollenkopf, şirketin strateji ve vizyonunun oluşması aşamasındaki kilit isimlerden oldu. Son olarak Qualcomm'un Başkanlık ve COO görevinde akıllı telefonların büyük yükselişine yön veren bazı yatırımları öngördü. Mollenkopf'un görevi süresince Qualcomm, 3G ve 4G modemler, multimedya yonga setleri ile işlemcilerin de dahil olduğu çok geniş bir mobil teknolojiler yelpazesinde lider konuma yükseldi. Steve Mollenkopf yeni görevi ile ilgili olarak: "Heyecan verici teknolojik gelişmelerin yaşandığı bu dönemde şirketimizin liderliği görevini üstlenecek olmaktan büyük heyecan ve onur duyuyorum. Önümüzdeki yıllarda hem Qualcomm, hem de genel anlamda pazar için önemli birçok fırsat görüyorum." dedi. 2005 yılından beri şirketin CEO'luk görevini yürüten ve pazar değerinin ikiye katlanmasında önemli rol üstlenmiş olan Dr. Jacobs'ın görevine başladığı yıllarda CDMA odaklı bir şirket olan Qualcomm, günümüzde mobil ekosisteme yön veren ve küresel bir kablosuz iletişim şirketi haline geldi. Dr. Paul E. Jacobs, görev atamaları hakkında "Steve ile yıllarca birlikte çalıştık ve onun Qualcomm'un yeni CEO'su olmasından kıvanç duyuyorum. Mobil pazarın, insanların yaşam, çalışma ve eğlence şekillerinde yapabileceği olası değişiklikler ve yeni teknolojiler beni heyecanlandırıyor. Yeni görevimde insanların yaşantılarına büyük yenilikler getirecek teknolojilerin geliştirilmesine odaklanacağım." dedi.

Qualcomm Yönetim Kurulu, Aralık 2013'te düzenlenen Qualcomm liderlik başarım planının ortaklaşa alınan kararla onaylandığını duyurdu.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Qualcomm Yönetiminde Değişiklik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement