Türk Eğitim Derneği'nin düşünce kuruluşu TEDMEM, 12 Mayıs 2014 Pazartesi günü TED Üniversitesi'nde "Gelecek Perspektifinde Çocuk ve Teknoloji" başlıklı bir panel düzenliyor. Panelde U-Öğrenme alanının öncülerinden Dr. Kinshuk önderliğinde eğitimde giderek daha fazla kabul gören yer ve zamandan bağımsız (ubiquitous) öğrenme konusu, Türkiye'de ilk kez ele alınacak.
Teknolojinin hayatımızdaki kullanım alanı giderek genişlerken, kullanım yaşı da her geçen gün düşüyor. Türkiye'de 2013 yılı itibari ile ortalama bilgisayar kullanmaya başlama yaşı 8, internet kullanmaya başlama yaşı ise 9'a kadar indi.
Dünya ise, E-Öğrenme ve M-Öğrenme gibi kavramlardan sonra, artık U-Öğrenmeyi tartışıyor. Yani, istediğiniz zaman ve istediğiniz yerde istediğiniz materyallerle öğrenme. U-Öğrenme kişinin ihtiyaçlarına anında cevap verebilen ve bilgiyi kişiye özgü biçimde dönüştüren, sürekli ve sınırsız öğrenme ortamları sunuyor. Artık interaktif bilgi teknolojileri aracılığıyla ihtiyacınız olan tüm bilgiler anında sizinle.
TEDMEM'in teknoloji, çocuk ve eğitim ilişkisinin tüm boyutlarıyla ele alınacağı "Gelecek Perspektifinde Çocuk ve Teknoloji" başlıklı paneli için U-Öğrenme alanının öncülerinden Dr. Kinshuk, ilk kez Türkiye'ye geliyor. Alanında 400'e yakın akademik çalışması bulunan, Hollanda, Tayvan ve Amerika'nın da içinde bulunduğu 18 ülkede eğitim alanındaki çalışmalarda danışmanlık yapan Dr. Kinshuk, panelde, ülkemizde bugüne kadar e-öğrenmenin tartışıldığı platformların aksine Türkiye için yeni bir kavram olan U-Öğrenme konusunu ele alacak. Dr. Kinshuk (Kanada Athabasca Üniversitesi, Bilim ve Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Programlama ve Bilişim Sistemleri Fakültesinde Öğretim Görevlisi), eğitimde giderek daha fazla kabul gören yer ve zamandan bağımsız (ubiquitous) öğrenme ortamları hakkında bilgi verecek.
Ayrıca panel, şimdiye kadar "çocukların teknolojiden korunması" ya da "teknolojinin öğrenim faaliyetlerinin içine entegre edilmesi"nin ötesine geçemeyen eğitim-teknoloji ilişkisi tartışmalarına farklı bir perspektif getirecek.
Panelin diğer konuşmacıları arasında, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Türkiye'nin ilk İnsan-Bilgisayar Etkileşimi Araştırması ve ODTÜ Uygulama Laboratuvarının kurucusu Prof. Dr. Kürşat Çağıltay yer alıyor. Çağıltay, konuşmasını okul öncesi ve özel eğitim ihtiyacı bulunan çocukların bilişsel gelişimini desteklemek üzere inovatif, teknolojiyle zenginleştirilmiş öğrenme ortamları oluşturmayı ve bu ortamların etkinliğini araştırmayı hedefleyen projeleri üzerine gerçekleştirecek.
Yenilikçi Öğrenme ve Öğretme Merkezi kurucusu ve Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yarı zamanlı öğretim görevlisi Kayhan Karlı, 21. yüzyılda dijital pedagojinin hangi çerçevede, nasıl uygulanacağı tartışmasını yürütecek.
Eğitimde bilişim teknolojileri ile ilgili çalışmalarına 20 yılı aşkın süredir devam etmekte olan, ODTÜ Yayıncılık tarafından yayınlanan "Çocuklar İçin Programlama", "Çocuklar İçin Web Tasarımı" ve "Çocuklar İçin 3D" kitaplarının yazarı Doç. Dr. Selçuk Özdemir, bilişimin bir üretim aracı olarak erken yaşlarda kullanılmasını amaçlayan, Türkiye'de az sayıdaki "Bilişimle Girişimcilik" uygulamalarını katılımcılar ile paylaşacak.
12 Mayıs 2014 Pazartesi günü 09: 45'te TED Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek olan "Gelecek Perspektifinde Çocuk ve Teknoloji" isimli panelin konuşmacıları hakkında detaylı bilgiye, panel programına ve TED Üniversitesi adresine http://www.tedmem.org/haberler/2014/04/30/gelecek_perspektifinde_cocuk_ve_teknoloji_paneli.html linkten ulaşmak mümkün.
Son Dakika › Basın Bültenleri › Türkiye'de İlk Kez, Zaman ve Mekândan Bağımsız, Sınırsız Öğrenme İmkânı Sunan U-Öğrenme Tartışılıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?