Bir toplumun uygarlık düzeyini anlamak için şehir düzenlerine bakmak en iyi yoldur. Şehirlerin farklı açılardan incelenmesi o toplumun yaşayış ve refah düzeni hakkında araştırmacılara önemli ipuçları sunabiliyor. Özer Ergenç yeni kitabında Osmanlı'nın en ilginç dönemlerinden biri olan XVI. yüzyılın sonlarında konumları ve yapıları nedeniyle diğer şehirlerinden ayrılan Ankara ve Konya'yı karşılaştırmalı bir şekilde inceliyor.
Özer Ergenç'in uzun yıllar önce gerçekleştirdiği çalışması farklı yaklaşımıyla ortaya koyduğu bilgiler sayesinde hala geçerliliğini koruyor. Kitap aynı zamanda "Osmanlı şehri"nin özelliklerini belirlemeye yönelik "ilk" çalışmalardan birisi olarak, bu alanda yapılabilecek diğer çalışmalar için yol gösterici bir özellik taşıyor.
Tarih Vakfı Yurt Yayınları'ndan çıkan XVI. Yüzyılda Ankara ve Konya'nın satış fiyatı 21 TL olarak belirlendi. İnternet üzerinden www.idefix.com/kitap/16-yuzyilda-ankara-ve-konya-ozer-ergenc/tanim.asp'sid=QBQ97R5T565Y3D5CEDGP adresinden kitaba ulaşılabiliyor.
Son Dakika › Basın Bültenleri › Xvı. Yüzyılda Ankara ve Konya Osmanlı İçin Ne Anlama Geliyordu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.