Malatya Doğanşehir'de nesli tükenmekte olan sarı benekli semender doğaya bırakıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Malatya Doğanşehir'de nesli tükenmekte olan sarı benekli semender doğaya bırakıldı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Malatya Doğanşehir\'de nesli tükenmekte olan sarı benekli semender doğaya bırakıldı

Malatya Doğanşehir'de yağışların ardından nesli tükenmekte olan sarı benekli semender, Erkenek Mahallesi'nde evin duvar kenarında görüntülendi. Cep telefonuyla kaydedilen semender doğal yaşam alanına bırakıldı; türün hem suda hem karada yaşadığı belirtildi.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yağışların ardından nesli tükenmekte olan sarı benekli bir semender görüntülendi.

Doğanşehir ilçesi Erkenek Mahallesi'nde bir evin duvar kenarında fark edilen sarı benekli semender, vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Yağışların ardından ortaya çıkan semender, bir süre çevrede görüldükten sonra doğal yaşam alanına bırakıldı.

Nesli tehlike altında bulunan türlerden biri olan sarı benekli semenderin hem suda hem de karada yaşadığı ve genellikle yağışların ardından ortaya çıktığı belirtildi.

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.