ABD Polisi Siyahiyi Allah Yarattı Demedi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Dünya

ABD Polisi Siyahiyi Allah Yarattı Demedi

ABD Polisi Siyahiyi Allah Yarattı Demedi
02.03.2013 11:39  Güncelleme: 14:39

ABD'nin Tennessee eyaletinden gelen görüntüler izleyenlerin kanını donduruyor.

ABD'nin Tennessee eyaletinde geçtiğimiz yıl meydana gelen polis şiddetinin görüntüleri ortaya çıktı.

Yerel bir televizyon kanalının ele geçirdiği güvenlik kamerası kayıtlarında, Adam Tatum isimli siyahi şüphelinin iki polis tarafından öldüresiye dövüldüğü görülüyor. Görüntülerde ayrıca müdahale sırasında Tatum'a onlarca kez elektro şok veriliyor. Chattanooga kentinde 14 Haziran 2012 tarihinde meydana gelen olayın görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından bir açıklama yapan 37 yaşındaki Tatum'un avukatı Robin Flores, "Görüntülerin tamamını izledik, en az 200 kez vücuduna darbe alıyor. Bacağı kırılıyor ve kırık bacakla kendisini yerlerde sürüklüyorlar" diye konuştu.

Chattanooga Emniyet Müdürü Bobby Dodd, görüntülerin ortaya çıkmasından sonra Sean Emmer ve Adam Cooley isimli iki polis memurunun görevlerine son verildiğini bildirdi.

Polis memurlarının avukatları ise, Tatum'un polisleri bıçakla tehdit ettiğini ve kendisine verilen emirlere uymadığı için fiziksel müdahalenin kaçınılmaz hale geldiğini ileri sürdü. - TENNESSEE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya ABD Polisi Siyahiyi Allah Yarattı Demedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement