Afganistan'da Doğal Afetler ve Patlamalar Sonucu 900 Kişi Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Son Dakika Logo
Dünya

Afganistan'da Doğal Afetler ve Patlamalar Sonucu 900 Kişi Hayatını Kaybetti

Afganistan\'da Doğal Afetler ve Patlamalar Sonucu 900 Kişi Hayatını Kaybetti
31.07.2023 17:29

Afganistan genelinde son bir yılda meydana gelen doğal afetler ve patlamalar nedeniyle yaklaşık 900 kişi yaşamını yitirdi. Doğal Afetlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı yetkilileri, bu olaylar sonucu hayatını kaybeden kişi sayısını açıkladı. Ülke genelinde meydana gelen doğal afetlerde 700 civarında kişi hayatını kaybederken, 700'den fazla kişi yaralandı. Ayrıca, mayın ve patlamamış mühimmatların infilak etmesi sonucu 180 kişi öldü, 310 kişi ise yaralandı. Afganistan'da altyapı sorunları ve çatışmalı ortam nedeniyle doğal afetler ve patlamalar daha fazla can kaybına yol açıyor.

Afganistan genelinde son bir yılda meydana gelen doğal afetler ile mayın ve patlamamış mühimmatların infilak etmesi sonucu 900'a yakın kişi yaşamını yitirdi.

Taliban geçici hükümetinin Doğal Afetlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı yetkilileri, söz konusu olaylar sonucu son bir yılda hayatını kaybeden kişi sayısını açıkladı.

Bakanlık Sözcüsü Şafiullah Rahimi, ülke genelinde son bir yılda meydana gelen doğal afetler nedeniyle 700 civarında kişinin yaşamını yitirdiğini, 700'den fazla kişinin de yaralandığını kaydetti.

Bakanlığa bağlı Mayın Temizleme Koordinasyonu Başkanı Nureddin Rüstem de ülke genelinde bulunan mayın ve patlamamış mühimmatların infilak etmesi sonucu 180 kişinin öldüğünü, 310 kişinin de yaralandığını belirtti.

Afganistan'da uzun yıllar süren çatışmalı ortam nedeniyle altyapı konusunda büyük sorun yaşanıyor. Bu nedenle deprem ve sel gibi doğal afetler ile soğuk kış şartları çok daha fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor.

Benzer şekilde, çatışma zamanından kalan mayın ve patlamamış mühimmatların infilak etmesi de birçok insanın yaşamını yitirmesine neden oluyor.

Öte yandan Haziran 2022'de, ülkenin doğu vilayetlerinde son yılların en şiddetli depremi yaşanmış ve yaklaşık 1200 kişi yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Afganistan'da Doğal Afetler ve Patlamalar Sonucu 900 Kişi Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement