Alman Maliye Bakanı: "Yunanistan'a Bir Şans Vermemek Sorumsuzluk Olur" - Son Dakika
Dünya

Alman Maliye Bakanı: "Yunanistan'a Bir Şans Vermemek Sorumsuzluk Olur"

Alman Maliye Bakanı: "Yunanistan\'a Bir Şans Vermemek Sorumsuzluk Olur"

Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunanistan’ın 3’üncü kurtarma paketi için yapılan oylamadan önce gerçekleştirdiği konuşmada, “Yunan Parlamentosunda önlemlerin büyük bir bölümünün geçtiği gerçeğini göz önünde bulundurursak, Yunanistan’a yeni bir başlangıç fırsatını vermemek sorumsuzluk olur” dedi.

19.08.2015 13:55

Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunanistan'ın 3'üncü kurtarma paketi için yapılan oylamadan önce gerçekleştirdiği konuşmada, "Yunan Parlamentosunda önlemlerin büyük bir bölümünün geçtiği gerçeğini göz önünde bulundurursak, Yunanistan'a yeni bir başlangıç fırsatını vermemek sorumsuzluk olur" dedi.

Alman Parlamentosu'nun alt kanadı olan Bundestag, bugün Yunanistan'ın 3'üncü kurtarma paketi için toplandı. Parlamentoda bugün yapılacak oylama öncesinde Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, parlamenterlere seslendi. Schaeuble, oylama öncesinde gerçekleştirdiği konuşmasında geçen yıl ve bu ay yaşanan tecrübenin ardından, her şeyin yolunda olacağının bir garantisi olmadığını belirterek, "Ancak, Yunan Parlamentosunda önlemlerin büyük bir bölümünün geçtiği gerçeğini göz önünde bulundurursak, Yunanistan'a yeni bir başlangıç fırsatını vermemek sorumsuzluk olur" dedi. Alman Bakan, Uluslararası Para Fonu'nun özel uzmanları ile aynı fikirde olmasının Alman hükümeti için önemli olduğunu kaydederek, Euro Bölgesi'nin bu fikri paylaşarak, Cuma günü yapılan yazılı açıklamada açıkça ortaya koyduklarını aktardı.

Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Ekim ayında Yunanistan'ın borcunun sürdürülebilirliği konusunda ortak bir karara varacakları konusunda emin olduğunu bildirerek, "Avrupa Para Birliği'nin tüm üye devletleri ve devlet başkanlarının oy birliği ile alınmış değerlendirmenin ardından, Avrupalı anlaşmalara göre izin verilemeyeceği gerekçesiyle borç kesintilerinin mümkün olmayacağı son derece açık" ifadelerini kullandı. - BERLİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Alman Maliye Bakanı: 'Yunanistan'a Bir Şans Vermemek Sorumsuzluk Olur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement