Dernekten yapılan yazılı açıklamada, Almanya'da yaşayan Arguvanlıların temsilcisi olan derneğin festivale davet edilmesini bekledikleri ifade edildi.
Arguvan'da her yıl gerçekleştirilen Arguvan Türkü Festivaline, derneğin kuruluşundan bugüne kadar karşılık beklemeden katkı sunduğu belirtilen açıklamada, Arguvan halkıyla her zaman dayanışma içerisinde bulunduğu, Arguvanlı öğrencilere burs verdiği, köylerine de her zaman katkı yapığı kaydedildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Almanya'ya davet etmiş olduğumuz Arguvanlı sanatçıları ve muhtelif Arguvanlı misafirleri Arguvanlılık duygusu ve sorumluluğu ile bağrımıza bastık. Hal böyle iken, Almanya'daki Arguvanlıları temsil eden Arguvanlı bir derneğin Arguvan Türkü Festivaline çağrılmamasının, yok sayılmasının hiçbir kabul edilir tarafı ve mazereti olamaz. Birlik ve dayanışma duygusunun ülkemizdeki son gelişmelerin ışığında ne kadar önemli olduğu gerçeği asla unutulmamalıdır. Arguvan Türkü Festivalinin tertip komitesinin ve organizasyonunun bundan sonra bunları da hesaba katarak daha duyarlı ve sorumlu davranmasını bekliyoruz. "
- MALATYA
Son Dakika › Dünya › Almanya Arguvanlılar Kültür Derneğinden 'Türkü Festivali' Tepkisi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.