Ashton: Suriye'nin Komşuları Terörist Sızmalarına Karşı Uyanık Olmalı - Son Dakika
Dünya

Ashton: Suriye'nin Komşuları Terörist Sızmalarına Karşı Uyanık Olmalı

Ashton: Suriye\'nin Komşuları Terörist Sızmalarına Karşı Uyanık Olmalı

AB Dış İlişkiler Temsilcisi Catherine Ashton, Suriye'ye komşu olan ülkeleri terörist sızmalara karşı dikkatli olmaya çağırdıklarını bildirdi.

08.03.2014 09:23

AB Dış İlişkiler Temsilcisi Catherine Ashton, Suriye'ye komşu olan ülkeleri terörist sızmalara karşı dikkatli olmaya çağırdıklarını bildirdi.

Ashton, Avrupa Parlamentosu'nda Mara Bizzotto'nun Avrupa'da İslami radikal sayısının artmasının nasıl önleneceğine ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı. Bizzotto önergesinde, " Türkiye'nin Suriye'deki isyancılara katılmak isteyenlere sınırlarını açması nedeniyle, 10 bini El Kaide bağlantılı Avrupa kökenli olmak üzere 50 bin İslamcı bu ülkede savaşıyor" iddiasına da yer verdi.

Catherine Ashton ise önergeye yanıtında, AB'nin Avrupa vatandaşları arasında artan İslamcı radikalizm ve Suriye'ye radikal gruplarla birilikte savaşmak için giden çok sayıda Avrupalı nedeniyle alarma geçtiğini bildirdi. Bu konunun, son Şiddet İçeren Aşırılık ve Terörizme Yönelik Radikalleşmenin Önlenmesi Hakkındaki Komisyon Bildirisi'nde vurgulandığını kaydeden Ashton şöyle devam etti:

"AB, Avrupa'dan gidenler dâhil, Suriye'ye aşırı gruplara katılmak üzere seyahat eden yabancı uyrukluların oluşturdukları riskler nedeniyle ve Konsey çalışmasından sonra, Suriye'ye komşu ya da Suriye'ye doğrudan deniz rotasına sahip tüm devletleri uyanık olmaya çağırmıştır. AB bu ülkeleri, Suriye'den ve bu ülkeye yabancı savaşça akımını önlemek için uygun önlemleri alma konusunda cesaretlendirmiştir. AB üçüncü ülkelerle terörizmin ve yabancı savaşçı akışı finansmanının üstesinden etkin şekilde gelme konusunda işbirliği yapmaya da kararlıdır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Ashton: Suriye'nin Komşuları Terörist Sızmalarına Karşı Uyanık Olmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement