Avusturya Esnaflar Birliği İftarına İlgi Büyüktü - Son Dakika
Dünya

Avusturya Esnaflar Birliği İftarına İlgi Büyüktü

Kuruluş çalışmalarını tamamlayan ve faaliyetlerine hızlı başlayan Avusturya Esnaflar Birliği (AED), bär otelde düzenlediği seminerden sonra,şimdi de istişare heyeti ve Aöağı Avusturyali işadamlarına bir İftar verdi .

25.08.2010 16:48

Kuruluş çalışmalarını tamamlayan ve faaliyetlerine hızlı başlayan Avusturya Esnaflar Birliği (AED), bär otelde düzenlediği seminerden sonra,şimdi de istişare heyeti ve Aöağı Avusturyali işadamlarına bir İftar verdi .

TC. Viyana Büyükelçisi Kadri Ecvet Tezcan, Ticaret Müşaviri Ali Rıza Basa ile birlikte Büyükelçilikten bir heyet ve Wiener Neustadt Belediye başkanı Bernhard Müller'in yardımcısı Martin Krönauer, Uyum Şube Müdürü Maria Zwicklhuber ve yardımcısı Meral Karataş'ın yanısıra çeşitli Sivil Toplum Örgütlerinin başkanlarının katıldığı iftar Golden Palast salonunda yapıldı.

Yaklaşık 400 misafirin katıldığı iftar programının açılış konuşmasını yapan Avusturya Esnaflar Birliği Başkanı Sefa Yüksel;' Asıl amaçlarının Türk toplumunun dayanışma ve birliğini güçlendirmek olduğunu, bunun da hem müşterilerine hizmet hemde yapılan hayırlı çalışmaların motoru olan işadamlarının topluma karşı görevlerinden birisi olduğunu düşündüklerini" söyledi.

Belediye Uyum Şube Müdürü Maria Zwicklhuber ise;' Davet edilmekten dolayı çok memnun olduğunu, gördüğü manzaranın kendisini çok memnun ettiğini, gelecek iftar programında Avusturyalı komşularıyla birlikte katılan bir topluluk görmeyi arzu ettiğini’ söyledi.

Sollenau Camii imamı Mehmet Çete'nin de 'Ramazan'ın toplumun her kesimden insanları kaynaştırma özelliğinden' bahsettiği konuşmasından sonra kürsüye gelen TC. Viyana Büyükelçisi Kadri Ecvet Tezcan;' Bu kadar insanın biraraya böyle önemli bir günde biraraya gelmiş olmak çok önemli. Birlik ve dayanışma içinde Türk toplumunun burada önemli işler başaracağına inanıyorum'dedi.

Konuşmalardan sonra ikili görüşmelerin arkasından konuklar, çok memnun olduklarını belirterek ayrıldılar.

İhsan EKİCİ/ VİYANA - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Avusturya Esnaflar Birliği İftarına İlgi Büyüktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement