Babalıktan Feragat Talebine Yüksek Mahkemeden Ret - Son Dakika
Dünya

Babalıktan Feragat Talebine Yüksek Mahkemeden Ret

Babalıktan Feragat Talebine Yüksek Mahkemeden Ret

İsveç'te onayı olmadan eşinin ikiz bebek dünyaya getirmesi üzerine babalıktan feragat etmek için mahkemeye başvuran kişi ret cevabı aldı.

30.10.2015 01:14  Güncelleme: 09:51

İsveç'in Malmö şehrinde onayı olmadan karısının ikiz bebek dünyaya getirmesi üzerine babalıktan feragat etmek için Yüksek Mahkeme'ye (Supreme Court of Sweden) başvuran kişi ret cevabı aldı.

RET KARARI ÇIKTI

Eşi tüp bebek yöntemiyle ikizlere hamile kalan İsveçli koca, kendisinin tek bebek istediğini öne sürerek babalığın iptali talebiyle önce Malmö Bölge Mahkemesi'nde dava açtı. Bu mahkemeden ret cevabı alan koca, bunun üzerine Yüksek Mahkeme'ye başvurdu. İsveçli babaya, Yüksek Mahkeme'den de ret kararı verildi.

"ORTAK BAKMA YÜKÜMLÜĞÜ"

Yüksek Mahkeme'nin resmi internet sayfasında Yargıç Svante O. Johansson imzasıyla yayımlanan kararda, "ikizlerin biyolojik babasının kendisi olduğu ve çocuklara anne ile babanın ortak bakma yükümlüğü" hatırlatılarak, Malmö Bölge Mahkemesi'nin kararına atıfta bulunuldu.

2012'YE ATIFTA BULUNULDU

Malmö kentinde oturan çift, 2011 ve 2012 yıllarında çocuk sahibi olmak için Letonya'nın Riga kentinde bir kliniğe başvurmuş, muayeneler sonucunda çiftin tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olabileceğine karar verilmişti. Çiftin Aralık 2012'de ikiz bebekleri dünyaya gelmişti.

Karısının kendisinin onayı ve haberi olmadan birden fazla embriyo transfer ettirdiğini öğrenen kişi, kandırıldığını öne sürerek, babalıktan feragat etmek için önce Malmö Bölge Mahkemesi'ne daha sonra da Yüksek Mahkeme'ye başvurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Babalıktan Feragat Talebine Yüksek Mahkemeden Ret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement