BM, Kolombiya'da Katolik Kilisesi temsilcilerine yapılan saldırıyı kınadı - Son Dakika
Dünya

BM, Kolombiya'da Katolik Kilisesi temsilcilerine yapılan saldırıyı kınadı

BM, Kolombiya\'da Katolik Kilisesi temsilcilerine yapılan saldırıyı kınadı

BM Kolombiya Temsilciliği, Kolombiya'da Katolik Kilisesi mensuplarına yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınayarak, saldırının faillerinin bulunması için yetkililere çağrıda bulundu. Ayrıca, toplum liderlerine, yerli haklara ve sivil toplum temsilcilerine yapılan saldırıların durdurulmasını istedi. Saldırıda 3 kişi yaralanmıştı ve güvenlik güçleri saldırganları yakalamak için operasyon başlattı.

03.07.2023 21:55

Kolombiya'da bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Doğrulama Misyonu, ülkedeki Katolik Kilisesi temsilcilerine yönelik silahlı saldırıyı kınadı.

BM Kolombiya Temsilciliğinden yapılan açıklamada, Katolik Kilisesi mensuplarına yapılan ve 3 kişinin yaralandığı saldırı kınanarak, "Bu saldırıyı reddediyoruz. Bölgeye barış ve uzlaşmanın gelmesi için çabalayan Katolik Kilisesi ile dayanışma içerisindeyiz." ifadesine yer verildi.

Saldırının faillerinin bulunması için yetkililere çağrıda bulunan BM Kolombiya Temsilciliği, toplum liderlerine, yerli haklara ve sivil toplum temsilcilerine yapılan saldırıların durdurulmasını istedi.

Kolombiya basınındaki haberde, saldırganların yakalanması için güvenlik güçlerinin operasyon başlattığı belirtildi.

Olay

Cauca yönetim bölgesine bağlı San Lorenzo de Caldono Mahallesi'nde, dün arabayla seyir halindeyken saldırıya uğrayan Katolik Kilisesi mensuplarından 3 kişi yaralanmıştı.

Yetkililerden yapılan açıklamada, kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırısında, araca 30 kurşunun isabet ettiği belirtilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya BM, Kolombiya'da Katolik Kilisesi temsilcilerine yapılan saldırıyı kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement