Bolivya'da Anez'in geçici devlet başkanlığına seçilmesine rağmen gösteri ve şiddet olayları sürüyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bolivya'da Anez'in geçici devlet başkanlığına seçilmesine rağmen gösteri ve şiddet olayları sürüyor

13.11.2019 14:32

Bolivya’da Devlet Başkanı Evo Morales'in istifa etmesi sonrasında Çokuluslu Yasama Meclisi'nin (ALP) üst kanadı Senatörler Meclisi Başkan Yardımcısı Jeanine Anez'in geçici devlet başkanlığına getirilmesine rağmen ülkede gösteri ve şiddet olayları hız kesmeden sürüyor.

Bolivya'da Devlet Başkanı Evo Morales'in istifa etmesi sonrasında Çokuluslu Yasama Meclisi'nin (ALP) üst kanadı Senatörler Meclisi Başkan Yardımcısı Jeanine Anez'in geçici devlet başkanlığına getirilmesine rağmen ülkede gösteri ve şiddet olayları hız kesmeden sürüyor. Son gösterilerde en az 39 kişi yaralandı.

Morales ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 90 gün içinde ülkeyi seçime götürecek Anez'in geçici devlet başkanı ilan edilmesine ilişkin, "Tarihin en sinsi ve kötü darbesi yapıldı." ifadesini kullandı.

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Bolivya'da Anez'in geçici devlet başkanlığına seçilmesine rağmen gösteri ve şiddet olayları sürüyor - Son Dakika


Advertisement