Çin Cumhurbaşkanı Jintao Danimarka'da - Son Dakika
Dünya

Çin Cumhurbaşkanı Jintao Danimarka'da

Çin Cumhurbaşkanı Jintao Danimarka\'da

Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintao, resmi temaslarda bulunmak üzere Danimarka'ya gitti.

15.06.2012 11:20

Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintao, resmi temaslarda bulunmak üzere Danimarka'ya gitti.

Hu Jintao'nun, beraberinde büyük bir ticari heyetle gerçekleştirdiği ziyaret, Çin'den Danimarka'ya yapılan cumhurbaşkanı düzeyindeki ilk ziyaret olma özelliği taşıyor. Hu Jintao, ziyareti sırasında Danimarka Kraliçesi Margrethe ile görüşecek. Ziyaret kapsamında, iki ülkeden temsilciler bir ticaret konferansına katılacak. Ziyaret sırasında ayrıca Çinli ve Danimarkalı şirketlerin gelecekteki ortaklıklar için anlaşmalar imzalamaları bekleniyor. Diğer yandan, iki ülkenin ticaret bakanları da bir araya gelecek.

Çin Cumhurbaşkanı'nın ziyareti, Çin'in Kuzey Kutup bölgesine ilgisini arttırdığı şeklinde de yorumlanıyor. Kuzey Kutbu Konseyi'nde kalıcı gözlemcilik statüsü arzuladığı belirtilen Çin, bu konuda Danimarka'nın desteğini arıyor.

Çin, kendisini ilk tanıyan ülkelerden olan Danimarka ile ilişkilerini, Dalay Lama'nın bu ülkede arka arkaya iki başbakan tarafından ağırlanması nedeniyle 2009 yılında dondurmuştu. Ancak ertesi yıl, Danimarka parlamentosunun Tek Çin politikasında ısrarcı olduklarını açıklamasıyla ilişkiler yeniden başladı. - KOPENHAG

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Çin Cumhurbaşkanı Jintao Danimarka'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement