Çin'de toprak kayması: 4 ölü, 3 kayıp - Son Dakika
Dünya

Çin'de toprak kayması: 4 ölü, 3 kayıp

Çin'in Sichuan eyaletinde meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi kayboldu. 900'den fazla kişi ise tahliye edildi. Şiddetli yağışların ardından Wenchuan bölgesindeki Mians ve Weizhou kasabalarında toprak kaymaları meydana geldi. Arama-kurtarma çalışmaları sürerken, kayıp 3 kişi aranıyor. Güney bölgelerinde şiddetli yağışlar etkili olurken, kuzey bölgesinde ise rekor kıran sıcaklıklar etkisini sürdürüyor.

27.06.2023 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Çin'de toprak kayması: 4 ölü, 3 kayıp

SİCHUAN - Çin'in Sichuan eyaletinde meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi kayboldu. 900'den fazla kişi ise tahliye edildi.

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletine bağlı Wenchuan bölgesindeki Mians venWeizhou kasabalarında şiddetli yağışların ardından toprak kaymaları meydana geldi. Wenchuan Acil Durum Yönetiminden yapılan açıklamada, 400'den fazla görevlinin toprak altında kalanlar için arama-kurtarma çalışmaları yürüttüğü, 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. Kayıp 3 kişiyi ise arama çalışmalarının sürdürüldüğü aktarıldı. Ayrıca 900'den fazla kişinin evlerinden tahliye edildiği belirtildi.

Çin'in güney bölgelerinde şiddetli yağışlar etkili olurken, başkent Pekin de dahil olmak üzere kuzey bölgesinde ise rekor kıran sıcaklıklar etkisini sürdürüyor.

Çin\'de toprak kayması: 4 ölü, 3 kayıp
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Çin'de toprak kayması: 4 ölü, 3 kayıp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement