Çin'in En Yüksek Gökdeleni Şanghay Kulesi'nin İnşaatı 300 Metreyi Geçti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çin'in En Yüksek Gökdeleni Şanghay Kulesi'nin İnşaatı 300 Metreyi Geçti

Çin\'in En Yüksek Gökdeleni Şanghay Kulesi\'nin İnşaatı 300 Metreyi Geçti
29.05.2012 10:47

Çin'in en yüksek gökdeleni olan ve inşası süren Şanghay Kulesi'nin yüksekliğinin 303,5 metreye ulaştığı bildirildi.

Çin'in en yüksek gökdeleni olan ve inşası süren Şanghay Kulesi'nin yüksekliğinin 303,5 metreye ulaştığı bildirildi.

Gökdelenin 2015 yılına kadar 632 metre uzunluğa ulaşarak Çin'in en yüksek, dünyanın ise Burç El-Halifa'dan sonra ikinci en yüksek binası olacağı ifade ediliyor.

Yıl sonuna kadar 86'ıncı katın yapımı bitirilerek 403 metre yüksekliğe ulaşması hedeflenen gökdelenin, gelecekte Şanghay'ın yeni simgesi olacağı belirtiliyor.

Gökdelenin 100'üncü katının rasathane olacağını söyleyen yetkililer, 473 metre yükseklikte kurulacak rasathanenin, dünyanın en yüksek noktadaki rasathanesi ünvanına sahip olacağını bildirdi.

2008 yılında inşasına başlanan Şanghay Kulesi, Şanghay'ın Pudong bölgesinde bulunuyor.

- ŞANGHAY

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Çin'in En Yüksek Gökdeleni Şanghay Kulesi'nin İnşaatı 300 Metreyi Geçti - Son Dakika


Advertisement