Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'de - Son Dakika
Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC\'de

Göreve başlamasının ardından ilk yurtdışı ziyaretini KKTC’ye yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’nin başkenti Lefkoşa’ya geldi.

01.09.2014 15:13

Göreve başlamasının ardından ilk yurtdışı ziyaretini KKTC'ye yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'ya geldi.

Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak TSİ 13.15 sıralarında Lefkoşa yakınlarındaki Ercan havalimanına iniş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı havalimanında KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu karşıladı.

Recep Tayyip Erdoğan havalimanında karşılanmasının ardından sırasıyla Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kabirlerini ziyaret ederek, kabirlere çelenk koyacak ve anıt özel defterlerini imzalayacak.

Erdoğan için resmi karşılama KKTC Cumhurbaşkanlığı'nda yapılacak. Tören sonrası Erdoğan ve Eroğlu baş başa bir görüşme yapacak ve öğle yemeği yiyecek. KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu daha sonra KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ile Kıbrıslı bakanları Erdoğan'a takdim edecek. Erdoğan ve Eroğlu daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Daha sonra Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğine geçecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a burada KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber tarafından KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen siyasi parti başkanları takdim edilecek. Erdoğan daha sonra, sırasıyla Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile Boğaz Şehitliği'ni ziyaret edecek.

Akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile eşi Meral Eroğlu tarafından Cumhurbaşkanlığı'nda Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan onuruna yemek verecek. Yemeğin ardından Erdoğan adadan ayrılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a KKTC ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın ve Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileri eşlik ediyor. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement