Cumhurbaşkanı Wulff Zorda - Son Dakika
Dünya

Cumhurbaşkanı Wulff Zorda

Cumhurbaşkanı Wulff Zorda

Bild gazetesi Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un gazetenin genel yayın yönetmenini arayarak telesekretere bıraktığı mesajı yayınlama hazırlığında.

05.01.2012 23:32

Bild gazetesi Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un gazetenin genel yayın yönetmenini arayarak telesekretere bıraktığı mesajı yayınlama hazırlığında.

Hakkındaki iddialara cevap vermek üzere dün akşam kameralar karşısına geçmesi, Almanya Cumhurbaşkanı'nın üzerindeki baskıları hafifletmedi. Wulff, dünkü açıklamasında, Bild gazetesi genel yayın yönetmenini, kendisiyle ilgili özel kredi haberinin yayınlanmasını bir günlüğüne erteletmek için aradığını söylemişti ancak Bild gazetesinden Cumhurbaşkanı'nın bu cevabına yalanlama geldi. Bild gazetesi bugün bir açık mektupla Cumhurbaşkanı'na seslenerek telesekreter kayıtlarını yayınlamak istediğini, bunun için kendisinden onay istediğini manşetlere taşıdı. Gazetenin bu çağrısını, Cumhurbaşkanı'nın sık sık dile getirdiği şeffaflık adına yaptığını vurgulaması da Cumhurbaşkanını zor durumda bıraktı. Sonunda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan beklenen açıklama geldi ve kayıtların yayınlanmasına onay verilmediği açıklandı. Wulff, konuyla ilgili Genel Yayın Yönetmeni Diekmann'dan bizzat özür dilediğini, özrün kabul edildiğini ve konunun burada kapanması gerektiğini kaydetti.

CUMHURBAŞKANININ BİLD'E MEKTUBU

Cumhurbaşkanlığı'ndan Bild gazetesine ulaşan mektupta Wulff, Kai Diekmann'a hitaben, "Sizden olaydan kısa süre sonra bizzat özür diledim ve siz de bu özrü takdire şayan bir şekilde kabul ettiniz. Böylece olay kapanmıştır ve bence konu bu noktada kalmalıdır. Son derece duygusal bir durumda söylenen sözler sadece size yönelikti, başka kimseye değil" ifadelerine yer verildiği belirtildi.

MUHALEFET AÇIKLAMALARDAN TATMİN OLMADI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Wulff'un aldığı kredi, iş adamı arkadaşlarının yanında yaptığı tatiller ve basına yönelik tutumu ile ilgili iddialara verdiği yanıtlar muhalefeti tatmin etmedi. Sosyal Demokrat Parti Genel Sekreteri Andrea Nahles, Wulff'un özür dilemesine rağmen, cumhurbaşkanlığı makamına zarar verdiği görüşünde. Nahles, ARD'ye yaptığı açıklamada, Wulff'un birçok soruya tam olarak yanıt vermediğini ifade ederek, Wulff'u 'düşüncesiz tutumu' nedeniyle cumhurbaşkanlığı makamına zarar vermekle suçladı.

Sosyal Demokrat Parti Alman Meclis Grup Başkanı Hubertus Heil da, bir Alman radyosuna verdiği demeçte, "Wulff kötü niyetli medyanın veya bir medya kampanyasının kurbanı değil, tam tersine kendisinin sorumlu olduğu sorunlarla mücadele ediyor" dedi.

Yeşiller partisi Alman Meclis Grup Başkanı Renate Künast da, Wulff'un verdiği mülakata rağmen hala yanıtlanmamış soruların bulunmasını eleştirdi. Künast Bild gazetesine yaptığı değerlendirmede, "Wulff sadece duyguları hakkında konuştu, ama ülkeyi yakından ilgilendiren soruları yanıtlamadı" şeklinde konuştu. Sol Parti Genel Başkanı Gesine Lötsch de, Wulff'un verdiği röportajın, Wulff'u temize çıkartmadığını savunarak, Wulff'un basınla, hakikatle ve parayla sorunlu bir ilişkisinin olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Cumhurbaşkanı Wulff Zorda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement